ara transfer raporu youwin giriş

Bitime 7 Gün Kala Ara Transfer Raporu

Türkiye Futbol liglerinde ara transfer dönemi 31 Ocak 2019 tarihinde sona eriyor. Bugün itibariyle 7-8 gün kalan ara transfer döneminde kimi takımlar transferlerini yaparken genel olarak çok fazla imza atıldığı ve ses getiren futbolcuların transferlerinin gerçekleştiği söylenemez. Özellikle Fenerbahçe taraftarı, kötü gidişin değişimini sağlayacak kritik en az 2 transfer beklerken Galatasaray taraftarları da acil forvet takviyesi istiyor. İşte 2018-19 sezonu ara transfer dönemi bitimine 7 gün kala biten transferler ve transfer raporu.

Robinho, Demba Ba, Serdar Taşçı – Medipol Başakşehir

Bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelen ve transferlerinen genel harcamalarına kadar bütçesi büyük tartışma konusu olan Medipol Başakşehir, devre arasında da önemli takviyeler yapmaya devam ediyor. Hakkındaki tecavüz suçlaması nedeniyle davası devam ederken Milan’daki kariyeri sonlanan ve önce ülkesi Brezilya’ya oradan da bir ara Çin’e gittikten sonra yolu Sivasspor’a düşen Robinho, Başakşehir ile sözleşme imzaladı. Bir dönem Beşiktaş taraftarının sevgilisi olan Chelsea patentli ve geçen sezon Göztepe forması giyen Demba Ba da dün Başakşehir ile sözleşme imzaladı. 31 yaşındaki Almanya vatandaşı tecrübeli stoper Serdar Taşçı da Spartak Moskova’dan transfer edildi. Başakşehir’in şu anki gerek futbolcuları gerek bütçesini kaynağı ile tartışmaları bol kadrosu, Türkiye Süper Ligi şampiyonluğu için yeterli. Geriye Başakşehir Fatih Terim Stadı’nı doldurmak kalıyor. Tabi eğer Başakşehir ya da İstanbul Büyükşehir Belediye taraftarları olursa. 

Robinho, İtalya’da Arnavut bir kadına tecavüz suçlaması ile 9 yıl hapis cezası almıştı. Dava temyiz sürecinde

 

Muhayer Oktay, Mirin, Burak Yılmaz – Beşiktaş 

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi grubunu lider bitiren ve ondan önceki 2 sezon üst üste şampiyon olan Beşiktaş, bu sezon Avrupa Ligi grubunda elenip ilk yarıyı da liderin 9 puan gerisinde 7. sırada bitirince yeni transfer şart olmuştu. Beşiktaş, daha önce formasını giyen Burak Yılmaz ile forvet, Isımat Mirin ile de alacak meselesinden serbest bıraktığı Pepe’nin gidişiyle doğan stoper boşluğu doldurmayı planlıyor. Bu arada pek konuşulmayan bir transfer daha yaptı Beşiktaş: 19 yaşındaki 21 yaş altı milli takım oyuncusu Muhayer Oktay. Son olarak Fortuna Düsseldorf 2. takımında oynayan Muhayer; Güven Yalçın, Dorukhan Toköz gibi Beşiktaş’ın geleceğini oluşturacak parçalardan biri olmaya aday. Burak Yılmaz transferi ise taraftarın içine bir türlü sinmedi.

muhayer oktay beşiktaş

Sadık Çiftpınar ve Sonrası? – Fenerbahçe 

Fenerbahçe taraftarı, bu sezon resmen canından bezdi. Ali Koç devre arası öncesinde, “Gerekirse Avrupa’ya gitmemeyi göze alıp transfer yapacağız” demişti. Zaten ligdeki sıralama ile Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon Avrupa’ya gitmesi çok çok zor. Kupada ne olacağı bilinmez. Öyle veya böyle 3 hafta geçti ve yalnızca Sadık alındı. İsimler havada uçuşuyor ama net bir gelişme hala yok. Öne çıkan isimler ise Demba Ba’nın gelişi ile forvet mevkisinin kalabalıklaşmasından dolayı Başakşehir’li Adebayor, Galatasaraylı Serdar Aziz, Chelsea’li Moses. Hep birlikte göreceğiz.

sadık çiftpınar fenerbahçe
Ara Transfer böyle mi bitecek?

 

Marcao, Emre Taşdemir, Semih Kaya – Galatasaray 

Gomis’in gidişinin ardından kimseleri yerine koyamayan Cimbom, Eren Derdiyok ile de yollar ayrılınca ileri uçta Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik dışında alternatifsiz kaldı. Serdar Aziz ve Rodrigues ile de yollar ayrıldı. Defansın ortasına Marcao ile kiralık olarak eski futbolcusu Semih Kaya’yı alan Galatasaray, yine bu bölgeye Bursaspor’dan 23 yaşındaki Emre Taşdemir’i takviye etti. Taraftar forvet beklerken 3 stoper transferi yapan Galatasaray yönetiminin son 1 haftalık performansı merak konusu. Pato ve Tetteh gibi isimler ise konuşulanlar arasında. 

Marcao
Yeni transfer Marcao, ilk maçına da geçen hafta çıktı.