Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçları öncesinde takımların son durumları

Şampiyonlar Ligi 2. Tur Maçları Öncesi Takımların Son Durumları

Şampiyonlar Ligi 2. tur yani play-off ilk maçları, bu hafta da devam edecek. İkinci tura yükselen 16 takımdan 8’inin geçen hafta oynadığı ilk maçların ardından yarın ve Çarşamba günü oynanacak ikişer maçla ilk maçlar tamamlanmış olacak. Youwin giriş adresinden Şampiyonlar Ligi sayfası ile tüm heyecanına en özel oranlarla ulaşabileceğiniz Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçları öncesinde takımların son durumlarına göz atalım. Şampiyonlar Ligi maçlarının analiz ve bahis tahminleri de geçen hafta olduğu gibi yine Sporanalizi sayfalarında sizlerle olacak.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur Eşleşmeleri ve Takımların Son Durumları 

Liverpool – Bayern Münih

Jürgen Klopp ile yeni ve özlediği hikayeyi yazmaya çalışan Liverpool, bu sezon hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu özlemleri var. Ancak henüz bu aşamada Bayern Münih ile eşleşmek can sıkıcı. Bu noktada rakibi çok iyi tanıyan Jürgen Klopp yine en büyük avantaj. Premier Lig’de soluk soluğa City ile şampiyonluk mücadelesi sürüyor ve şu an ertelenen Manchester United maçı eksiğiyle puan puana gelmiş durumdalar. Takım oldukça formda ve kritik eksik yok.

Bayern Münih ise geçen sezonlara göre daha tatsız durumda. Şampiyonlar Ligi’nde Ajax’ı az farkla geçerek lider oldular ve Bundesliga’da halen Dortmund’un gerisindeler. Dortmunda’a 3-2 yenildikleri maçtan sonra 11 maçta yalnızca 1 kez mağlup olup 1 kez de berabere kalan Bayern yine Bayern. Pavard, Arp, Davies gibi transferlerle de gelecek yatırımlarını yapıyorlar.

Lyon – Barcelona

Lyon, o eski günlerine döner mi bilmiyoruz ama son zamanların en iyi dönemini yaşıyorlar. 418 Milyon Euro değerinde bir kadroya sahip olan Lyon, Ligue 1’de Paris Saint Germain’i yenerek büyük sükse yaptı ve ligde 3. sırada bulunuyorlar. Barcelona, elbette talihsiz bir kura. Nabil Fekir, Ndombele, Depay ve Moussa Dembele ilk dikkat çeken oyuncular. Lyon – Barcelona maçını Cüneyt Çakır yönetecek.

Barcelona ise makine düzeninde ilerliyor. Geçen sezon, çeyrek finalde Roma’ya elenen Barça’da Valverde’den beklenen ise bu sezon en az final. Barcelona için bu çok zor birşey değil gibi görünse de her maç önemli. 1 Milyar 200 Milyon Euro toplam kadro değeriyle dünyanın en pahalı takımı olan Barcelona’da bu aralar keyifler yerinde.

Atletico Madrid – Juventus  

Yine sert bir eşleşmede iki iyi takımı göreceğiz. Atletico, öyle bir hal aldı ki Simeone yönetiminde; her sezon bir şekilde sahnede yer alıyorlar. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nden elenince Avrupa Ligi’ni kazanmak gibi hamle yapan Atletico, bu sezon da ligde Barcelona’nın 7 puan gerisinde ikinci sırada ve Şampiyonlar Ligi grubunda da Dortmund’la aynı puanda ( 13) yükseldi ama averajla ikinci oldu. Ara transferde Morata’yı kiralayan Atletico, Simeone ile olan sözleşmeyi de 2022 yılına kadar uzattı.

İtalya Ligi’nde zirveye yine ambargo koyan Juventus, Cristiano Ronaldo’suyla birlikte son 4 sezonda iki kez finalde kaybettiği Şampiyonlar Ligi’ni bu sezon kazanmak istiyor. Ara transferde Benatia’yı Katar’a yollayan Juventus, yeni sezonda da Ramsey’nin siyah-beyazlı formayı giyeceğini duyurdu.

Schalke 04 – Manchester City

Galatasaray’ın grubundan 2. olarak çıkan Schalke 04, bu sezon kötü başladığı Bundesliga’ya kötü devam ediyor ve ligde 14. durumda, düşme hattının hemen üstünde yer alıyor. Alman takımlarının özellikle Şampiyonlar Ligi’nde ne durumda olurlarsa olsunlar iyi sonuçlar çıkardığını biliyoruz. Yakın zamanda Hoffenheim ve Leverkusen’den bunu biliyoruz. Schalke de kolay teslim etmez.

City’de ise Guardiola, bu kura sonrası derin bir oh çekmiştir. Nihayet Şampiyonlar Ligi’nde erken ve zorlu bir rakip yok. Zaten Liverpool ve Tottenham ile devam eden çetin mücadele ortada. Dolayısıyla son haftalarda oldukça formda olan Manchester City, bu eşleşmeden kaza almadan çıkmaya yakın.

Şampiyonlar Ligi heyecanı, Youwin giriş adresinde sizleri bekliyor.