Youwin giriş adresinden Beşiktaş - Fenerbahçe maçını kuponlarına tek maç olarak ekleyip minimum 1,5 oranlı bahis yapanları çifte kazanç bekliyor.

350. Randevu! Kıldan İnce Kılıçtan Keskin: Beşiktaş – Fenerbahçe

Öyle bir sezon yaşıyoruz ki üç büyüklerin taraftarları bir türlü mutlu olamıyor. Tarihinin en kötü ilk yarı performansını yaşayan Fenerbahçe, elinde kalan tek umudu Avrupa Ligi’nden de Perşembe günü elendi. Beşiktaş ise cezası nedeniyle olmadığı Türkiye Kupası’na ilave Avrupa Ligi’ne de gruplarda veda etmişti ve şimdi artık lig şampiyonluğu ya da lig 2.liği hedefine kilitlendi. Bu hafta bu iki büyük camia; Beşiktaş ile Fenerbahçe, Pazartesi günü tarihlerindeki 350. randevuda buluşacaklar. Youwin giriş adresinden tüm heyecanını yaşayacağınız Beşiktaş – Fenerbahçe maçının güncel detayları ile derbi tarihine ilişkin önemli ayrıntıları sizler için derledik.

Beşiktaş – Fenerbahçe Derbi Tarihçesi

Aslında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki rekabet her iki takımın da Galatasaray ile yaşadığına nazaran bir seviye daha yumuşaktı. Ancak özellikle geçen sezon özellikle kupada oynanan maç ve sonrasında gerilim yükseldi. Şu aralar ise iki kulübün başkanları Ali Koç ve Fikret Orman’ın arasında iyi bir ilişki olsa da taraftar boyutunda rekabetin sertliği devam ediyor. Bir de güncel olarak iki takımın durumlarını göz önüne aldığımızda beklentiler de iyice farklılaşıyor. Yukarı da da belirttiğimiz gibi daha önce 349 maç yapan bu iki takımın rekabetinin tarihçesine bir bakalım sonra bugün hangi dengeler söz konusu değerlendirelim.

1924’ten Bugünlere… 95 Senelik Mazi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ilk maç 28 Kasım 1924 tarihinde oynanan bir dostluk maçı. Taksim Stadı’nda bir İngiliz Edward Allen tarafından yönetilen o maçı Fenerbahçe 4-0 kazanmış. Gollerin ikisini Zeki Rıza Sporel atarken diğer goller, Alaaddin Baydar ve Cafer Çağatay’dan gelmiş. Bu maçtan sonra oynanan 4 maçta da Beşiktaş kazanamamış yani ilk 5 maçta 3 Fenerbahçe galibiyeti ile 2 de beraberlik var. Tabi, eğer böyle bir takımın diğerini bir türlü yenemediği serilerden bahsedeceksek daha yakın zamanda Fenerbahçe’nin Beşiktaş kabusu yaşadığı bir dönemi hatırlayabiliriz. Bu dönem en geniş haliyle 1984 – 1993 dönemi. Bu yıllar arasında oynanan 40 maçta Fenerbahçe 5 kez kazanabilirken Beşiktaş, 21 kez galip gelmiş ve 14 maç berabere bitmiştir. Bu 14 beraberliğin 9’u ise 1984 -1985 arasında oynanan 10 maçın içinde yaşanmıştır.

İki takım arasında oynanan toplam 349 maça bakacak olursak 130 Fenerbahçe galibiyetine karşı Beşiktaş 127 galibiyete sahip ve 92 maç da berabere sonuçlanmış durumda. 25 Şubat Pazartesi, Beşiktaş’ın sahasında oynanacak maç öncesi Kara Kartalların ev sahipliğinde oynanan maçlara bakarsak da Beşiktaş, 84 -43 üstünlüğe sahip ve 44 maç da berabere bitmiş. Beşiktaş, genel olarak Fenerbahçe’ye ters gelen bir takım imajında olurken Fenerbahçe de Beşiktaş’ı hiç ummadığı şekilde yenen bir tehlike imajında bulunuyor. Şimdi gelin bu umulan ve umulmayan, unutulmaz maçları hatırlayalım.

Unutulmaz Beşiktaş – Fenerbahçe Maçları

Tabi ki dünya çapında bir derbinin tarihçesinde yer alan unutulmaz maçların listesi çok uzun. Ancak fenomen olmuş bazı efsane maçları, iki takımın da taraftarlarının aynı anda gönlünü alarak kısa bir liste ile sunalım.

6 Ocak 1990 – Türkiye 1. Ligi – Fenerbahçe 1-5 Beşiktaş

Fenerbahçe’nin 103 gollü şampiyonluğundan sonraki sezon, Beşiktaş yükselişe geçmiş ve Fenerbahçe’yi sahasında 5-1 yenmişti. Maçta kimler yoktu ki; Metin – Ali – Feyyaz, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin…

Fenerbahçe 1-5 Beşiktaş 1990

25 Nisan 2014 – Türkiye Süper Ligi – Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe

Daha önce Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Cristoph Daum, bu kez Fenerbahçe’nin başındadır ve bir önceki sezon Lucescu ile 100. yılında şampiyon olan Beşiktaş, sahasında büyük bir şok yaşar. Başrolde Serhat Akın vardır.

Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe 2014

17 Nisan 2005 Türkiye Süper Ligi – Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş

Evet, Beşiktaş taraftarlarının Pancu’ya ” Kadıköy Panteri” lakabı taktığı, Cordoba’nın atılması sonrası oyuncu değişikliği hakkı kalmayınca Pancu’nun kaleye geçtiği maçta Beşiktaş 4-3 kazanmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=sHoeUC9_-xg

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş 2005

20 Şubat 2011 – Türkiye Süper Ligi – Beşiktaş 2-4 Fenerbahçe

Bu kez tekrar Beşiktaş’ın sahasındayız ve yine sansasyonel bir deplasman galibiyeti var. Baş rolde ise Alex De Souza. Atılan 4 golün 3’üne direkt imza koyan Alex, Necip’in kendi kalesine attığı golde de frikiği kullanan isimdi.

https://www.youtube.com/watch?v=bsv_bVsKKsU&t=283s
Beşiktaş 2-4 Fenerbahçe 2011

Asırlık Dostluk Ezeli Rekabet

Unutulmaz maçların elbette sayısı çok ama bu maçlarda da dikkatinizi çekmiş olmalı ki iki takım arasında teknik direktör ve oyuncu geçişleri mevcut. Örneğin Cristoph Daum ve Mustafa Denizli, her iki takımı da çalıştırıp şampiyonluk kazanmış isimler. Bugün Fenerbahçe kadrosunda eski Beşiktaşlı Tolgay Arslan ve İsmail Köybaşı forma giyerken Beşiktaş’ta da eski Fenerbahçeli Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Jeremaine Lens oynuyor. Geçmişte kulüplerinde sembol olmuş isimlerin de kariyerlerinin son evresinde karşı takımda oynadığı oldu. Rüştü Reçber, Feyyaz Uçar, Tümer Metin ve yabancılardan Mamadou Niang da verilebilecek örneklerden. Yine bu listeye Egemen Korkmaz, Engin İpekoğlu ve Saffet Sancaklı’yı da dahil edebiliriz.

Beşiktaş – Fenerbahçe Öne Çıkanlar

Gelelim günümüze. Sporanalizi sayfasından maç detaylarına maç günü ulaşabileceğiniz Beşiktaş – Fenerbahçe maçı öncesinde maça ait öne çıkanlara da bir bakalım. Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray’ın ardından şampiyonluk yarışında takip pozisyonunda ve kazanması gerekiyor. Fenerbahçe ise Ersun Yanal’ın takıma gelişi ve yeni transferlerle umut tazelemesi yaptı ama ligde 2 maçtır kazanamayıp bir de Zenit’e elendi ve haftalar geçtikçe “Bu işin şakası yok” cümlesi anlam kazanmaya başladı. Ligde 24 puanla düşme hattının averajla üstünde olan Sarı Kanarya kaybederse yine canlar sıkılacak.

Ersun Yanal, kariyerinde çalıştırdığı takımlarla Beşiktaş’a karşı son galibiyetini 12 yıl önce ( Manisaspor), deplasmandaki son galibiyetini ise 16 yıl önce ( Gençlerbirliği) aldı. Yanal, Fenerbahçe’nin başında iken oynanan son Beşiktaş maçı ise deplasmanda 2014 yılında 1-1 bitmişti.

Ersun Yanal ve Şenol Güneş, tarihlerinde ilk kez bir Beşiktaş – Fenerbahçe maçında karşı karşıya gelecekler. Daha önce iki teknik adamın karşılaştığı 8 maçta ise 4 kez Güneş 2 kez Yanal’ın takımları kazanırken 2 maç da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş – Fenerbahçe Maçı Saat Kaçta?

Tarihlerinde 350. kez karşılaşacak iki ezeli rakibin mücadelesi, 25 Şubat Pazartesi, Vodafone Park’ta saat 21:00’de başlayacak. Maçın tüm heyecanını Youwin maç sayfasında derbi özel teklifi ile yaşama şansı sizleri bekliyor. Maçın hakemi Bülent Yıldırım. 95 yıllık bir mazisi bulunan Beşiktaş – Fenerbahçe maçında her şeyden önce güzel futbol ve dostça rekabetin kazanması dileğiyle.