Kadınlar Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Kadınlar Dünya Kupası maç programı. Kadınlar Dünya Kupası detaylar, en çok kazanan ülkeler, gruplar ve statüsü

FIFA Kadınlar Dünya Kupası 2019 Başlıyor – İşte Detaylar

FIFA Kadınlar Dünya Kupası futbol organizasyonu, 4 yılda bir düzenleniyor ve erkeklerin döngüsünden 1 yıl farkla devam ediyor. Geçen yıl 2018 Dünya Kupası oynanmıştı ve ondan 1 sene sonra bu yaz da Youwin giriş adresinden tüm heyecanına ortak olacağınız FIFA Kadınlar Dünya Kupası oynanacak. Haziran ayına girmeye yaklaştığımız şu günlerde kupanın genel hatlarına bakalım. FIFA Kadınlar Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Dünya Kupası Kadınlar turnuvasına kaç takım katılıyor? Gruplar nasıl? Turnuva boyunca yine bu sayfalardan takip edeceğiniz FIFA Kadınlar Dünya Kupası detaylarına birlikte bakalım.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası Ne Zaman Başlıyor?

2019 Kadınlar Dünya Kupası, Fransa’da düzenlenecek ve ev sahibi Fransa’nın Güney Kore ile oynayacağı maçla 7 Haziran Cuma saat 22:00’de başlayacak. 6 grupta 4’er ülkeden toplam 24 ülkenin yer alacağı turnuvada maalesef elemeleri geçemeyen Türkiye yer almıyor. İlk olarak 1991 yılında Çin’de düzenlenen turnuva, bu yıl 8. defa sahne alacak. Kupayı bugüne kadar 3 kez kazanan ABD zirvede yer alıyor. Onu 2 şampiyonlukla Almanya izlerken Norveç ve Japonya da birer şampiyonluğa sahip. Erkekler futbolda uluslararası düzeyde hayli gerilerde olan ABD, kadınlar futbolda ise adeta Erkeklerdeki Brezilya’nın yerini almış durumda. 2015 yılında düzenlenen son turnuvayı finalde Japonya’yı 5-2 yenerek yine ABD kazanmıştı. Kadınlar Dünya Kupası bahisleri ise şimdiden Youwin adresinde yerini aldı.

Kupada yine ABD ile birlikte İngiltere, Almanya, Japonya ile Brezilya öne çıkan takımlar.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası Grupları

2019 Kadınlar Dünya Kupası’nda 6 grupta toplam 24 takım ilk tur mücadelesine başlayacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlarla en iyi puanı alan 4 üçüncü 2. turda eşleşecek ve finale giden yol devam edecek. 2019 Kadınlar Dünya Kupası finali ise 7 Temmuz tarihinde oynanacak. İşte Dünya Kupası grupları.

A Grubu
Fransa
Güney Kore
Norveç
Nijerya

B Grubu
Almanya
Çin
İspanya
Güney Afrika

C Grubu
Avustralya
İtalya
Brezilya
Jamaika

D Grubu
İngiltere
İskoçya
Arjantin
Japonya

E Grubu
Kanada
Kamerun
Yeni Zelanda
Hollanda

F Grubu
ABD
Tayland
Şili
İsveç