Alperen Şengün NBA Tarihine Geçti

NBA’de Houston Rockets forması terleten Alperen Şengün basında bomba etkisi yarattı. Houston Rockets – Los Angeles Lakers mücadelesinde tarihe geçen basketbolcu 33 sayı, 15 ribaunt ve 6 asistlik rakipsiz bir performans ortaya koydu.

Alperen Şengün Rockets – Lakers mücadelesinde Shaquille O’Neal’i geride bırakan muazzam bir performans sergiledi. LeBron James’in formasını terlettiği Los Angeles Lakers karşılaşmada Houston potasına 140 sayı bıraktı. Rockets ise Alperen Şengün’ün eşsiz basketboluna rağmen 132’lik sayıyla geride kaldı.

Şengün O’Neal’ı Geçti

Milli basketbolcu O’Neal’ın rekorunu da geride bırakmayı başardı. Şengün NBA tarihinde bir maçta en 30+ sayı, 10+ ribaunt ve 5+ asiste ulaşabilen en genç pivot unvanını da almış oldu. Basketbolcu kritik mücadelede 33 sayıyla kariyerinin rekorunu kırdı. Şengün, Shaq’ın 1993 kırdığı en genç pivot oyuncu rekorunu da elinden aldı.

NBA basını ise Alperen Şengün’ün performansını “Durdurulamazdı” diyerek açıkladı. CSB Sports’un demecine göre “Geçen sezon gerçek performansını gösterememişti ancak Alperen Şengün kendini bu sezon kanıtladı.”

20 yaşındaki basketbolcu için diğer basın mecraları ise “Şengün hayatının maçını oynadı” diyerek basketbolcunun dev performansını övgü yağmuruna tuttu.

Alperen Şengün

“Harika Bir Andı”

Sports Illustrated dergisi ise Alperen Şengün’ün karşılaşma sonrası sözlerini paylaştı. “LeBron James karşısında oynamak her basketbolcunun hayalidir. On yıl sonra çocuklarıma bu maçı anlatacağım. Gerçekten harika bir an oldu” dediğini yazdı.

Hostun Rockets’in başantrenörü Stephen Silas ise Şengün için “Eğer böyle agresif devam ederse ona top vermemek çok zor olabilir” dedi.