Türkiye - İzlanda

UEFA Uluslar Ligi Türkiye – İzlanda Maçı

Uluslar B Ligi 4. Grup’ta yer alan Ay-yıldızlıların rakipleri arasında Galler, İzlanda ve Karadağ yer alıyor. Milliler, Galler deplasmanının ardından ikinci mücadelesinde İzlanda karşısında galibiyet arayacak.
Türkiye – İzlanda mücadelesi İzmir’in ev sahipliğinde Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanırken mücadele bugün saat 21.45’te başlayacak. İzlanda karşılaşması TV8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İtalyan çalıştırıcı Montella yönetiminde Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki performansıyla dikkat çeken milliler, Uluslar Ligi’ne istediği gibi başlayamadı. Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında Ay-yıldızlılar, Galler deplasmanından golsüz beraberlikle döndü. A Milli Futbol Takımı, gruptaki ikinci mücadelesinde İzmir’de İzlanda’yı konuk edecek. Ay-yıldızlılar, İzlanda karşısında ev sahibi avantajını kullanarak grupta ilk üç puanına ulaşmak istiyor. Galler mücadelesinde kart gören Barış Alper Yılmaz bu mücadelede cezası sebebiyle forma giyemeyecek.Uluslar Ligi

Uluslar ligi’nde Türkiye, ikinci maçına İzlanda karşısında çıkıyor. Galler deplasmanında eksik kalmasına rağmen sahadan golsüz beraberlikle ayrılan milliler, İzlanda karşısında üç puana uzanmak istiyor. Türkiye – İzlanda karşılaşması Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanırken mücadeleyi Arnavut hakem Enea Jorgji yönetecek. Cezası sebebiyle forma giyemeyen Merih Demiral, Montella’nın şans vermesi durumunda sahada olabilecek. Galler maçında zaman zaman etkisiz görünen milli takım kadrosunda Montella’nın değişiklik yapması bekleniyor. Kenan Yıldız, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan ise kart cezası sınırında olan oyuncular olacak.

Türk Milli Takımının Muhtemel İlk 1’i

Vincenzo Montella’nın takımını sahaya Mert Günok-Zeki-Çağlar-Abdülkerim-Mert Müldür-Kaan-İsmail-Arda-Hakan-Kerem ve Kenan ilk 11’iyle çıkması bekleniyor.

İzmir Şehri Milli Takıma 37. Kez Ev Sahipliği Yapacak

İzmir, Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak Türkiye-İzlanda karşılaşmasıyla 37. kez A Milli Futbol Takımı’nın maçına ev sahipliği yapacak. İzlanda ile ilk karşılaşmasını 24 Eylül 1980’de yine İzmir’de oynayan Türkiye, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde İzlanda’yı ağırlayacak.

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 632 maçta 4 kez 9 Eylül’de müsabakaya çıktı. Bunlardan ikisini 1981 ve 2014’te İzlanda ile yapan Türkiye, rakibiyle 3. kez aynı tarihte karşılaşacak. İzlanda ile bu tarihlerde oynadığı 2 maçı da kaybeden A Milli Futbol Takımı, 2003’te İrlanda Cumhuriyeti ve 2009’da Bosna Hersek’le oynadığı karşılaşmalarda sahadan beraberlikle ayrıldı. Geride kalan 272 müsabakada İstanbul’da 145, İzmir’de 36, Ankara’da 29 maça çıkan ay-yıldızlılar, Antalya’da 15, Bursa’da 9, Konya’da 8, Adana, Eskişehir ve Trabzon’da 5’er, Kayseri’de 3, Denizli, Gaziantep ve Samsun’da 2’şer, Diyarbakır, Kocaeli, Manisa, Mersin, Rize ile Sivas’ta ise birer müsabaka oynadı.