Hatayspor

Vincent Aboubakar Hatayspor Takımı ile Anlaşmaya Vardı

Beşiktaşta geçen sezon beklenen performansı sergileyemeyen ve eleştirilerin odağı haline gelen Vincet Aboubakarın takımdan ayrılması resmiyet kazandı. Hatayspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay yönetiminde kadrosunu güçlendirmek amacıyla tecrübeli golcüyü renklerine bağladı. Akdeniz ekibi, Kamerunlu golcü ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Beşiktaş ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Senegalli forvet, Hatayspor’a transfer olmasıyla siyah-beyazlı kulüpteki kariyeri sona ermiş oldu. Aboubakar, Beşiktaş formasıyla geçmişte önemli başarılara imza atmış olsa da son sezon beklentilerin altında kaldı ve teknik ekip tarafından forma şansı bulmakta zorlandı.

Hatayspor, bu transferle hücum hattını güçlendirirken, Beşiktaş da kadroda yer açmayı başarmış oldu. Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, Anlaşma çerçevesinde Vincent Aboubakar’ın Hatayspor’a maliyeti 1 milyon Euro olacak.

Aboubakar’ın futbol kariyeri Kamerun’un Garoua kentinde başladı. Cotonsport Garoua takımında profesyonel futbola adım atan Aboubakar, genç yaşta gösterdiği performansla dikkat çekti. 2010 yılında Fransa’nın Valenciennes takımına transfer olan Aboubakar, Avrupa futboluna adım attı. 2013 yılında Lorient’e transfer olan Aboubakar, burada gösterdiği performansla kariyerinde önemli bir sıçrama yaptı. Lorient formasıyla attığı gollerle takımının vazgeçilmez oyuncuları arasına girdi. 2014 yılında Porto’ya transfer oldu. Porto’da geçirdiği yıllar, Aboubakar’ın altın çağı oldu. Attığı goller ve sergilediği performansla piyasa değerini 18 milyon euroya kadar çıkardı.

2016/17 sezonunda Beşiktaş’a kiralık olarak gelen Aboubakar, burada taraftarların sevgilisi haline geldi. Süper Lig şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. Bir sezon Beşiktaş forması giydikten sonra tekrar Porto’ya döndü. 2020/21 sezonunda yeniden Beşiktaş’a transfer oldu ve ardından Suudi Arabistan’ın Al-Nassr takımına imza attı. Ocak 2023’te tekrar Süper Lig’e döndü.

Beşiktaş’ın KAP bildiriminde şu ifadeler yer aldı: “Profesyonel futbolcumuz Vincent Pate Aboubakar’ın Hatayspor Kulübüne kesin transferi konusunda Hatayspor ve oyuncu ile anlaşma sağlanmış olup, oyuncu ile olan sözleşmemiz karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmiştir.” 1 YILLIK ANLAŞMA Tecrübeli ismin transferi Hatayspor’da büyük heyecan yaratırken camia, yıldız forvetle 1 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu. Akdeniz ekibi, “Tecrübeli golcü Vincent Aboubakar ile 1 yıllık sözleşme imzaladık” ifadeleriyle transferi açıkladı.