İnter - Manchester City

UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester City – İnter Maçı

UEFA Şampiyonlar Liginde Manchester City ve İnter kozlarını paylaşacak. Kritik mücadele bugün saat 22.00’da başlayacak. Karşılaşma Tabii Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan Manchester City – İnter maçıyla devam ediyor. Guardiola’nın öğrencileri ev sahibi olarak çıkacağı ilk maçta rakibini devirerek 3 puana ulaşmak istiyor. Manchester City ve İnter iki sezon önce Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelmiş ve gülen taraf İngiliz kulübü olmuştu. Manchester City ve İnter arasında oynanacak mücadeleyi Glenn Nyberg yönetirken yardımcılıklarını ise Mahbod Beigi ve Andres Söderkvist üstlenecek.

Manchester City, Premier Lig’e 4’te 4 yaparak başlarken performansıyla dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk sevinci yaşayan İnter’de milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu forma giyiyor. İngiliz ekibinde ise gözler Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan’da olacak. İnter’ ise Serie A’da çıktığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak beklentilerin uzağında kaldı. İtalyan ekibi Manchester City deplasmanından puan veya puanlarla dönmeyi hedefliyor. İlkay-Hakan

Manchester City’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakipleri

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zorlu rakiplerle mücadele edecek. Grup aşamasında Inter, Paris Saint-Germain, Club Brugge, Juventus, Feyenoord, Sporting, Sparta Prag ve Slovan Bratislava ile karşı karşıya gelecek. City, güçlü rakipler karşısında Avrupa’da bir kez daha başarısını kanıtlamak istiyor.

İnter’in Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakipleri

Inter ise Şampiyonlar Ligi’nde kendine önemli rakipler bulmuş durumda. Rakipleri arasında Manchester City, Leipzig, Arsenal, Bayer Leverkusen, Kızılyıldız, Young Boys, Monaco ve Sparta Prag yer alıyor. İtalyan ekibi, bu güçlü takımlar karşısında grup aşamasını başarıyla geçmeyi hedefliyor.

Şampiyonlar Ligi’nin Yeni Formatı

“Devler Ligi” organizasyonunun lig aşamasında Almanya ve İtalya’dan beşer, İngiltere, İspanya ve Fransa’dan dörder, Portekiz, Hollanda ve Avusturya’dan ikişer; İskoçya, Belçika, Sırbistan, Hırvatistan, Slovakya, Ukrayna, Çekya ve İsviçre’den birer takım lig aşamasında mücadele verecek.

Lig usulü 36 takımın mücadele edeceği sezonda 8 maç sonunda ilk 8’e giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek.