Arsenal - Atalanta

UEFA Şampiyonlar Ligi Arsenal – Atalanta Maçı

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan Atalanta – Arsenal karşılaşmasıyla devam ediyor. Atalanta’nın Arsenal’i konuk edeceği mücadele bugün saat 22:00’da başlayacak. İtalya’da oynanacak karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpin yönetirken yardımcılıklarını ise Nicolas Danos ve Benjamin Pages üstlenecek. Mücadele tabii Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Premier Lig’de şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Arsenal, Devler Ligi’nde de başarı istiyor. İngiliz ekibi ilk maçına deplasmanda Atalanta karşısında çıkacak. Atalanta geçtiğimiz yıl Avrupa Ligi’ni kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Atalanta ve Arsenal arasında oynanacak mücadeleyi Fransız hakem Clement Turpin yönetecek.Şampiyonlar Ligi

Arsenal yeni sezonda Premier Lig’de oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. İtalyan ekibi Atalanta ise sezona beklentilerin gerisinde başladı. 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Atalanta topladığı 6 puanla 9. sırada yer alıyor. Arsenal’de yeni sezonda takımın en çok dikkat çeken oyuncusu Bukayo Saka oldu. Kanat oyuncusu 1 gol atarken 4 asistlik katkı verdi. İngiliz ekibi yeni sezonda kadrosunu Mikel Merino, Calafiori gibi oyuncularda güçlendirdi.

Arsenal ve Atalanta’nın Son Durumları

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde dört galibiyetle grup birincisi olan Arsenal, çeyrek finalde elenmişti. Mikel Arteta’nın öğrencileri, 14 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde son sekize kalmayı başardı. Bu sezon ise hızlı bir başlangıç yapan İngiliz ekibi, Premier Lig’de oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Atalanta’da ise Giorgio Scalvini, Gianluca Scamacca, Rafael Toloi, Ben Godfrey ve Giorgio Scalvini’nin sakatlıkları nedeniyle Arsenal maçında oynamaları beklenmiyor. Konuk ekip Arsenal’de ise Mikel Merino, Martin Odegaard, Kieran Tierney, Takehiro Tomiyasu ve Oleksandr Zinchenko sakatlıkları bulunuyor. Arsenal’de kaptan Martin Odegaard’ın uzun süre sahalardan uzak kalacağını belirtti ve maç öncesi kadrolardan bahsetti. Atalanta’nın geçen sezon elde ettiği başarı ve Arsenal’in lig performansı da karşılaşmanın önemini arttırıyor.

Atalanta’nın Şampiyonlar Ligi Rakipleri

Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Shakhtar Donetsk, Arsenal, Celtic, Young Boys, Sturm Graz, Stuttgart

Arsenal’ın Şampiyonlar Ligi Rakipleri

Paris Saint-Germain, Inter, Atalanta, Shakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb, Sporting, Monaco, Girona.