Galatasaray

Büyük Derbinin Kazananı Galatasaray Oldu

Nefeslerin tutulduğu dev derbi maçı sona erdi ve kazanan 3-1’lik skorla Galatasaray oldu. Zorlu deplasman maçına çıkan ve ezeli rakibi Fenerbahçe’ye karşı bu sezonun ilk derbisini oynayan Galatasaray’da galibiyet mutluluğu yaşanırken Okan Buruk ve Mourinho’dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Derbi deplasmanından 3 puanla ayrılan sarı kırmızılı ekibin hocası Okan Buruk’tan derbi sonunda basın açıklaması geldi. Ev sahibi ekip Fenerbahçe’nin hocası Jose Mourinho’dan da maçı sonu değerlendirmeler gelirken her iki deneyimli hocanın maç sonu yaptığı açıklamalar gündem oldu.Derbi Kazananı

Mourinho Çok Gol Attıkları İçin Kazandılar

Derbi sonrası maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, açıklamalarıyla kısa sürede gündem oldu. Derbi yorumu çok konuşulan Mourinho; ‘Aptalca bir cevap olarak görülecek ama onlar bizden daha çok gol attığı için kazandı Ne kadar pozisyon yaratmamızın hiçbir önemi yok. Ne kadar kaçırdığımızın bir önemi yok. Tek önemli olan şey bugün onlar 3 gol attı, biz 1 gol attık.’ dedi.

Okan Buruk’un Maç Sonrası Açıklamaları

Derbinin ardından basın açıklaması yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, derbi mücadelesini değerlendirirken Galatasaray taraftarına da teşekkür etti. Deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan sarı kırmızılı taraftarlara teşekkür ederek açıklamasına başlayan Buruk, ‘Çok mutluyuz. Hem buraya gelen, dar bir alanda seslerini duyuran Galatasaray taraftarına teşekkür ediyorum. Derbi galibiyetleri çok önemli. Fenerbahçe deplasmanında galibiyet çok önemli. Maçın başından sonuna kadar bizim için rahat bir maç oldu.’ dedi.

Mourinho’nun Galatasaray’ın az sarı kart gördüğü şeklindeki iddialarıyla ilgili soru üzerine Buruk, “Sayın Mourinho ile maç öncesi ve sonrasında tokalaştık. Profesyonel ve üst düzey hocalara yakışır şekilde ayrıldık. Bugünkü sarı kartların çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum. Penaltıda da bir dokunma var. Hakemin takdiri. Maçın genelinde temiz bir karşılaşma oldu. Hakemin genel olarak iki takıma da doğru bir şekilde verdiğini düşünüyorum.” şeklinde görüş belirtti.

Kendileriyle ilgili çok sık açıklama yapan Mourinho’ya Türkiye’deki futbolla ilgili yanlış şeyler aktarılmış olabileceğini söyleyen Buruk, “Son iki sezonun şampiyonu ve ligin en iyi kadrosuna sahip takıma karşı bu açıklamaları yapması normal. Hedef olarak bizim seçilmemiz normal. Türkiye’ye yeni geldi, Türk futbolunu tanımaya çalışıyor. Kendisine olayların nasıl anlatıldığını bilemeyiz. Mourinho’yu bazı demeçlerinden dolayı suçlamamak lazım. Ona verilen doneler bazen hata yapmasına neden olabilir. Bizim için Fenerbahçe’yi yenmek önemli motivasyondu. Rakibin teknik direktörünün kim olduğu benim için önemli değil. Derbiyi kazanmak bizi mutlu etti. Oyuncularımı, başkanımızı, yönetim kurulumuzu tebrik ediyorum. Statta hala bekleyen taraftarlarımıza galibiyet yaşatmak ayrı bir mutluluk.” değerlendirmesinde bulundu.