Karabağ Tottenham

Avrupa Ligi’nde Karabağ Tottenham Karşısına Çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi’nde heyecan Tottenham – Karabağ mücadelesiyle devam ediyor. Londra’da bulunan Tottenham Hotspur Stadyumu’nda oynaancak karşılaşmayı Fransız hakem Willy Delajod yönetirken yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Erwan Finjean ve Philips Jeanne üstlenecek. Tottenham – Karabağ mücadelesi bugün saat 22:00’da başlayacak. Karşılaşma tabii Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

UEFA Avrupa Ligi bu sezon yeni formatıyla ilk kez düzenlenecek. Geleneksel grup aşaması yerine lig formatında düzenlenecek iki numaralı organizasyonda Azerbaycan ekibi Karabağ, Tottenham deplasmanında puan için sahaya çıkıyor. Tottenham’ın Karabağı konuk edeceği mücadeleyi Fransız hakem Willy Delajod yönetecek. Azerbaycan Premier Ligi’nde 6 karşılaşamda 5 galibiyet alan Karabağ, Tottenham deplasmanına formda gidiyor.

Qurban Qurbanov yönetimindeki Karabağ’da Juninho, Andrade, Kashchuk, Bayramov gibi önemli isimler bulunuyor. Karabağ’ı konuk edeceği Tottenham ise ligde oynadığı 5 mücadelede 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon yeni formata göre puan sıralamasını ilk 8 sırada tamamlayan takımlar adını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Tottenham – Karabağ mücadelesinin detayları belli oldu.Avrupa Ligi maçları

Karabağ Takımı Zor Bir Maça Çıkacak

Azerbaycan temsilcisi Karabağ, geçtiğimiz sezon Avrupa sahnesinde başarılı bir performans sergileyerek UEFA Konferans Ligi’nde son 16’ya kadar yükseldi. Bu sezon ise Avrupa Ligi’nde de başarı hedefleyen Karabağ, son üç lig maçını kazanarak formda olduğunu kanıtladı. Özellikle Neftçi Bakü karşısında alınan 4-0’lık galibiyet, takımın hem savunmada disiplinli hem de hücumda etkili olduğunu gösteriyor. Ancak, Karabağ’ın İngiliz takımlarına karşı olan kötü geçmişi (önceki 6 karşılaşmanın tamamını kaybettiler) göz önüne alındığında, Tottenham deplasmanında işleri çok zor olacak. Teknik direktör Gurban Gurbanov’un takımı, Tottenham’ın hücum gücüne karşı savunmada direnç göstermek zorunda kalacak.

UEFA Avrupa Ligi’nin Yeni Formatı

Format değişikliğine gidilen organizasyonda 36 takım mücadele edecek ve 8 maç sonunda ilk 8’e giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek.

Karabağ’ın Avrupa Ligi’ndeki Rakipleri

Tottenham, Malmö, Ajax, Bodo/Glimt, Lyon, Elfsborg, FCSB, Olmypiakos