Antoine Griezmann

Antoine Griezmann Milli Takıma Veda Etti

2018 Dünya Kupası şampiyonu ve 2016 Avrupa Şampiyonası gol kralı Antoine Griezmann, Fransa milli takımı’ndan emekli olduğunu pazartesi günü duyurdu. Bu kararıyla, birkaç hafta önce aynı sayıda milli maçla kariyerini noktalayan Olivier Giroud’yu takip etmiş oldu. İkili, Fransız futbol tarihinin en çok forma giyen oyuncuları arasında üst sıralarda yer alıyor.

Griezmann, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir videoda, “Zorluklar, başarılar ve unutulmaz anlarla dolu inanılmaz on yılın ardından, artık yeni nesile yer açma zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Ayrıca, kariyeri boyunca kendisine güvenen ve destek veren Fransız milli takım teknik direktörü Didier Deschamps’a da teşekkür etti. Griezmann, Fransa A Milli Takımı ile 137 maçta forma giydi ve bu alanda Giroud ile aynı sayıya ulaştı.

Fransız futbolunun en çok forma giyen isimleri sıralamasında sadece Lilian Thuram ve Hugo Lloris onların önünde bulunuyor. Griezmann, bu yaz Almanya’daki Avrupa Şampiyonası’ndan sonra milli takım için iki kez daha sahaya çıktı.

Son maçı, Uluslar Ligi’nde Belçika’ya karşı oynanan karşılaşma oldu. Griezmann, son golünü yaklaşık bir yıl önce Almanya ile oynanan hazırlık maçında kaydetmişti. Ayrıca, Fransa milli takımının en golcü isimleri arasında da ilk beş içerisinde yer alıyor.Fransa Milli Takımı

Milli Takımdaki Başarıları

Antoine Griezmann, Fransa Milli Takımı ile 137 maçta forma giydi ve 44 gole imza attı. 33 yaşındaki futbolcu, Fransa Milli Takımı’yla 2018 Dünya Kupası ve 2021 UEFA Uluslar Ligi’ni kazandı. 2016’da Fransa’da yılın futbolcusu seçilen Griezmann Fransa U19 Milli Takımı’yla da Avrupa Şampiyonası kazandı.

Antoine Griezmann Sezon Sonunda Atletico Madrid’den Ayrılabilir

Antoine Griezmann, kadrosunu güçlendirmek isteyen birçok farklı takımın transfer gündeminde yer alıyordu. İspanyol basınında çıkan iddiaya göre; Antoine Griezmann, sezon sonunda takımdan ayrılarak MLS’e gitmek istediğini Atletico Madrid’e bildirdi.

Haberin devamında Los Angeles FC’nin 33 yaşındaki futbolcuyu transfer etmek için hazır olduğu öne sürüldü. Antoine Griezmann cephesi ve Los Angeles FC’nin şartlarda anlaşması durumunda, Fransız futbolcunun transfer olması bekleniyor.

Öte yandan 33 yaşındaki tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 25 milyon Euro ve Atletico Madrid’de 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.