Bayern

Sacha Boey, Sakatlığı Nedeniyle Sahalardan Uzak Kalacak

Galatasaray’dan Türkiye’nin bonservis rekorunu kırarak Bayern Münih’e transfer olan Sacha Boey, Alman devinde bir kez daha sakatlık geçirdi. Bayern Münih’ten yapılan açıklamada Sacha Boey’in başarılı bir operasyon geçirdiği belirtildi. Bayern Münih, sağ bek Sacha Boeyin sakatlığı nedeniyle haftalarca sahalardan uzak kalacağını açıkladı. Fransız oyuncu, Pazar günü antrenmanda sol dizinden menisküs yırtığı yaşadı ve ameliyat edildi. Boey, Ocak 2024’te Galatasaray‘dan 30 miyon euro bonservis bedeliyele Bayern’e transfer olmasından bu yana yalnızca dört maçta forma giyebildi ve geçen sezon olduğu gibi bu sezon da sakatlık sorunlarıyla mücadele ediyor.

Bayern Munıh Takımında Sakatlıklar Devam Ediyor

Galatasaray’dan Türkiye’nin bonservis rekorunu kırarak (Bu yıl Ferdi Kadıoğlu da rekora ortak oldu) 30 milyon euroya Bayern Münih‘e transfer olan Sacha Boey, Alman devinde büyük bir şanssızlık yaşadı. Bayern, Sacha Boey’in son durumu hakkında açıklama yaptı.Boey

Bir Önceki Sezonda Sakatlık Geçirmişti

Galatasaray’dan Bayern Münih‘e transfer olmasının ardından lif ve kas yırtılması yaşayan Sacha Boey, geçtiğimiz sezon Alman devinde 14 maç kaçırmıştı. Vincent Kompany’nin gelişiyle ilk 11’de kendine yer bulmaya başlayan Fransız oyuncu yine büyük bir şanssızlık yaşadı.

Ameliyatı Başarılı Geçti

Bayern Münih, Sacha Boey’in menisküsünde yırtık meydana geldiğini ve oyuncunun başarılı bir operasyon geçirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Sacha Boey’in Pazar günü antrenmanda sol dizinde menisküs yırtığı meydana gelmesinin ardından Bayern’in birkaç hafta sahalardan uzak kalacağı kulübün sağlık departmanı tarafından doğrulandı. 24 yaşındaki oyuncu halihazırda başarılı bir operasyon geçirdi.” denildi.

Kasım Ayına Kadar Tedavisi Sürecek

Almanya’dan Sport1’in haberine göre Sacha Boey, Kasım ayına kadar sahalardan uzak kalacak. Haberde, “Ocak ayında Galatasaray’dan FC Bayern’e yaklaşık 30 milyon Euro karşılığında transfer oldu ve sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısının büyük bir bölümünü kaçırdı. Sezona umut verici bir başlangıç yaptıktan sonra, şimdi ciddi bir aksilik daha yaşadı. Sonuç olarak, FC Bayern’in savunmadaki personel durumu giderek daha tehlikeli bir hal alıyor: Josip Stanisic dizindeki kollateral bağın yırtılmasının ardından en az Kasım ayına kadar sahalardan uzak kalacak.” ifadelerine yer verildi.

Teknik Direktör ile İyi Anlaşıyordu

Geçtiğimiz sezon Bayern Münih‘te yaşadığı sakatlıkların ardından fazla forma şansı bulamayan Sacha Boey, Vincent Kompany’nin teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından ilk 11’de yer almaya başlamıştı. Fransız futbolcu Bayern Münih’in Wolfsburg ve Holstein Kiel ile oynadığı maçlara ilk 11’de başlamış Freiburg maçında ise süre bulamamıştı.