Bayern Munih

Bayern Münih, Florian Wirtz’e 100 milyon Teklif Ediyor

Bayer Leverkusen‘in genç yıldızı Florian Wirtz için dört büyük kulübün rekabet içinde olduğunu bildirdi. 21 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu için yalnızca Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilecek potansiyele sahip kulüplerin şansının olacağı ifade edildi. Bu kulüpler arasında Bayern Munih, Arsenal, Manchester City ve Real Madrid yer alıyor. Özellikle Real Madrid’in bu transfer yarışında favori olduğu düşünülüyor.

Sky’ın son haberine göre, Wirtz’in gönlünün Bayern Münih’ten yana olduğu belirtildi. Alman milli oyuncunun, önce Bayern Münih’te forma giyip, ardından yurt dışına transfer olmak istediği ifade edildi. Ancak, Bayern Münih ile Bayer Leverkusen arasında şu ana kadar resmi bir görüşme yapılmadığı da vurgulandı. Buna rağmen, Bayern Münih’in Wirtz’i kadrosuna katmak için her yolu deneyeceği söyleniyor. Leverkusen’in talebinin 150 milyon Euro olduğu belirtilirken, Bayern’in ise 100 milyon Euro civarında bir bonservis bedelini gözden çıkarabileceği konuşuluyor. Bayern’in alternatif olarak RB Leipzig’in genç yıldızı Xavi Simons’u da listesinde tuttuğu söyleniyor.Florian Wirtz

Wirtz’in Bayer Leverkusen ile 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyor, ancak gelecek yaz kulüpten ayrılması muhtemel görünüyor. Bayern Münih Onursal Başkanı Uli Hoeneß, Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, “Harry Kane için 100 milyon Euro harcayabiliriz, belki bir Alman oyuncu için de bu rakamı gözden çıkarırız” demişti. Temmuz ayında ise “Herkes biliyor ki Florian Wirtz’i Bayern’de görmek çok isterim” sözleriyle ilgisini yinelemişti. Bayern yetkililerinin de Wirtz hakkında olumlu açıklamalar yaptığı ve bu durumun oyuncu tarafından memnuniyetle karşılandığı biliniyor.

Wirtz’in Bayern Münih’e transferi konusunda bir diğer etken ise, Jamal Musiala’nın sözleşmesinin 2026 sonrasına kadar uzatılması olabilir. İki Alman oyuncunun yakın arkadaş olduğu biliniyor. Bayern Münih, Musiala konusundaki belirsizliği çözdükten sonra Wirtz için daha somut adımlar atmayı planlıyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse, Wirtz sadece en pahalı Alman futbolcu değil, aynı zamanda Bayern Münih tarihindeki en pahalı transfer olacak. Şu anki rekor Harry Kane’e ait. Münih ekibi, bu transfer için 95 milyon € ödemişti.