UEFA Uluslar Ligi Almanya – Bosna Hersek Maçı

Uluslar Ligi’nde heyecan Bosna Hersek – Almanya mücadelesiyle devam ediyor. Kritik mücadele bugün saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşma Exxen platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Uluslar A Ligi 3. Grup’ta Bosna Hersek ve Almanya karşı karşıya geliyor. Almanya oynadığı maçlarda 1 galibiyet ve 1 beraberlik alırken Bosna Hersek ise 1 puanla 3. sırada bulunuyor.

Uluslar Ligi’nde liderliğini korumak isteyen Almanya, Bosna Hersek karşısında galibiyet hedefliyor. Bosna Hersek – Almanya mücadelesi Europa-Park Stadyumu’nda oynanacak. Almanya’da Florian Wirtz, Angelo Stiller, Pavlovic, Kimmich gibi önemli oyuncular bulunuyor. Bosna Hersek ise son olarak Uluslar Ligi’nde son maçında Macaristan ile golsüz berabere kaldı. Bosna Hersek’te ise Almanya mücadelesinde gözler Demirovic, Amar Dedic, Kolasinac gibi önemli oyuncularda olacak.Uluslar Ligi

Bosna Hersek Rakiplerini Zorluyor

Yıldız oyuncu Edin Dzeko önderliğinde Bosna Hersek, Uluslar Ligi macerasına skor olarak olmasa da oyun olarak kötü başlamadı. 38 yaşındaki efsane futbolcularının en büyük gol silahı olduğu takımda genç oyuncular da dikkat çekiyor. Bosna Hersek, son yıllarda önceki yıllara nazaran biraz daha dirençli bir takım görüntüsü çiziyor. Zira EURO 2024 için Play Off’lara kaldılar ve bu aşamada Ukrayna’ya yenilerek şampiyonaya katılamadılar. UEFA Uluslar Ligi macerası ise 2 maçta toplanan 1 puan ile başladı. İlk hafta karşılaşmasında Hollanda’ya konuk olan Bosna Hersek, sahadan 5-2’lik skorla yenik ayrıldı. Fakat 5-2’lik skor, son dakikalarda arka arkaya gelen 2 golle beraber ortaya çıktı. Uzun bir süre maçı 3-2’de tutup girdiği fırsatları harcayan ekip, son dakikalardaki 2 gole engel olamadı. Son karşılaşmada ise gruptaki esas rakipleri sayılabilecek Macaristan deplasmanından 0-0’lık beraberlik ile ayrıldılar. Macaristan beraberliği, Bosna Hersek’in grup üçüncüsü olabilmek adına avantaj elde etmesini sağladı.

Almanya Şampiyonayı Unutturmak İsteyecek

Deplasmanda Bosna Hersek’e konuk olacak Almanya ise EURO 2024’te ev sahibi olmasına rağmen beklentileri karşılayamadı. Grup aşamasını 5-1’lik İskoçya galibiyeti ile açan Almanlar Macaristan’ı 2-0 yendikten sonra İsviçre ile 1-1 berabere kalarak gruptan çıktı. Son 16 turunda Danimarka’yı da 2-0 ile geçen Almanya, çeyrek finalde İspanya’ya takıldı. İspanya, rakibini uzatmalarda 2-1 mağlup ederek Almanlara erken havlu attırdı. Yaşanan bu elenmenin ardından 2026 Dünya Kupası konuk ekip için esas hedef oldu. Uluslar Ligi’nde de şu ana kadar oynadıkları 2 maçta 4 puan topladılar. Macaristan’ı 5-0 ile geçip Hollanda ile 2-2 berabere kaldılar. Bosna Hersek deplasmanından hasarsız çıkarak Hollanda ile girdikleri liderlik mücadelesinde hata yapmak istemiyorlar.

Uluslar A Ligi 3. Grup Puan Durumu

1- Almanya 4 puan

2- Hollanda 4 puan

3-Bosna Hersek 1 puan

4-Macaristan 1 puan