İskoçya Portekiz

Uluslar A Ligi Portekiz – İskoçya Karşılaşması

UEFA Uluslar Ligi’nde heyecan İskoçya – Portekiz karşılaşmasıyla devam ediyor. Hampden Park’ta oynanacak kritik mücadele bugün saat 21.45’te başlayacak. Mücadele Exxen üzerinden canlı yayınlanacak.

UEFA Uluslar Ligi’nde 3’te 3 yapan Portekiz, İskoçya deplasmanında üç puan arıyor. Portekiz geride kalan maçlarda Hırvatistan, Polonya ve İskoçya’yı mağlup etmeyi başardı. Oynadığı maçlarda rakip fileleri 7 kez sarsan Portekiz kalesinde ise 3 gol gördü.

İskoçya ev sahibi avantajını kullanarak sahadan puan veya puanlarla ayrılmayı hedefliyor. İskoçya Uluslar Liginde henüz puan alamadı. 3 mağlubiyeti bulunan İskoçya, Portekiz mücadelesiyle çıkış yakalamayı hedefliyor. Portekiz oynadığı son 5 resmi karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. İskoçya ise son 5 karşılaşmada sadece tek beraberlik alabildi. İskoçya – Portekiz mücadelesi Lawrence Visser yönetecek. Portekiz

İskoçya Son Sırada Yer Alıyor

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’ta ilk maçlar sona erdiğinde, İskoçya karşımıza en zayıf halka olarak çıkıyor. Henüz rakiplerinden puan almayı başaramayan Steve Clarke ve öğrencileri, Polonya, Portekiz ve Hırvatistan karşısında üst üste mağlubiyetlere imza attı. 3 maç sonunda kalesini 7 gole kapatmayı başaramayan ev sahibi, rakip fileleri ise sadece 4 kez havalandırmayı başarabildi. Son olarak Hırvatistan deplasmanında izlediğimiz İskoçya, sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı ve kötü gidişatını sürdürmeye devam etti. Şuana kadar çıktığı tüm maçlarda gol bulmasına rağmen henüz puanı bulunmayan ev sahibi, bu hafta grubun lideri Portekiz’i sahasında konuk edecek. Portekiz’e karşı deplasmanda 2-1’lik mağlubiyetten kurtulmayı başaramamışlardı. Ev sahibinde karşılaşma öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.

Portekiz Ligde Fire Vermedi

Portekiz ise rakibinin aksine UEFA Uluslar Ligi’ne müthiş bir başlangıç yaptı. Roberto Martinez ve öğrencileri, A Ligi 1. Grup’ta fire vermedi. İskoçya, Hırvatistan ve Polonya karşısında üst üste galibiyetlere imza atan Portekiz, 3 maçta tam 7 golle 9 puan toplamayı başardı. Avrupa Şampiyonası’ndan itibaren yükselişe geçmeyi başaran konuk ekip, en yakın rakibinin 3 puan üzerinde yoluna devam ediyor. İkinci maçlara galibiyetle başlangıç yapmak isteyen Portekiz, bu hafta İskoçya deplasmanında galibiyet arayacak. Grupta Cristiano Ronaldo maç başına 1 gol ortalamasıyla dikkat çekerken, konuk ekip hücum performansıyla güven vermeye devam ediyor. Bu hafta ilk maçta 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başardıkları İskoçya karşısına çıkacaklar. Konuk ekipte bu hafta sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Uluslar A Ligi 1. Grup Puan Durumu

1- Portekiz 9 puan

2- Hırvatistan 6 puan

3-Polonya 3 puan

4-İskoçya 0 puan