Lille Burak Yılmaz

Lille – Ajax Karşılaşmasında Skandal Karar – Maç Özeti

Futbolcularımız Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’nın formasını terlettiği Lille, Ajax karşısındaki sınavda 2 dakika içerisinde mağlup oldu. Maçla ilgili detaylar haberimizde.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu Lille – Ajax karşılaşmasına sahne oldu. İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren mücadelede Türk futbolcu Zeki Çelik 90 dakika sahada kaldı. Yusuf Yazıcı’nın oyun süresi ise 62 dakika oldu.

Lille – Ajax Hakeminden Penaltı Kararı

Lille – Ajax

Maçın 72.dakikasında Weah’tan gelen golle Lille öne geçti. Fakat maçın son dakikalarına giderken hakem Ivan Kruzliak’tan skandal bir karar geldi. Slovak hakem dakika 85’te Hollanda ekibi Ajax’a penaltı hakkı verdi. Fransa takımı Lille itirazlarda bulunca VAR’a gidildi fakat hakem Ivan Kruzliak kararını yine de değiştirmedi ve penaltı vuruşunda ısrar etti.

Fransa ekibinde forma giyen Renato’nun darbe aldığı bariz olarak görülse de penaltı hakkı Ajax’ın oldu. 87.dakikada Ajax 1-0’lık skor tablosunu Tadic’in penaltı golüyle 1-1 yaptı. 89.dakikada Brobbey’den gelen golle skor tablosu 2-1 olarak değişti ve üstünlük Hollandalılara geçti.

İtirazlar Geldi

Hakemin verdiği karar ise UEFA Avrupa Ligi son 32 takipçilerinin tepkisine neden oldu. Slovak hakem VAR uyarısına ve Lille futbolcusu Renato Sanches’in darbe aldığını görmesine rağmen penaltı hakkını Ajax’a verdi. 1-0 devam eden mücadeleyi kısa bir süre içerisinde tam tersi bir yöne çeviren karar Fransa ekibi Lille’yi bir hayli kızdırdı.

Lille – Ajax rövanş karşılaşması ise 25 Şubat tarihinde oynanacak. Hollanda takımı Ajax rövanş maçı öncesi avantajlı tarafa geçti ve sahadan galip ayrıldı.