türkiye a milli takım

Türkiye Dünya Kupası’na Doğrudan Gidebilir

Türkiye Dünya Kupası biletini alacak mı? 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde 10. maçına çıkmaya hazırlanan Ay-yıldızlılar son olarak Cebelitarık ekibini 6-0 mağlup etti.

Karadağ’a Yenilirsek Play-Off Şansı

16 Kasım akşamı oynanacak olan maçta Ay-yıldızlılar zafere ulaşırsa Dünya Kupası biletini alacağız. Karadağ’ın grup lideri karşısındaki 2-2’lik geri dönüşü temsilcimiz için bir umut oldu. Önceki akşam Cebelitarık’ı 6-0’lık ezici bir üstünlükle geçen A Milliler, Norveç’in sağlam puanlar alamamasıyla beraber yeni bir umuda kavuştu.

Hollanda’yla berabere kalan Karadağ grup liderinin tahtını sarsmış oldu. Son haftaya 20 puanla giren Hollanda’nın hemen ardından A Milli ekibimiz geliyor. 18 puan ve 1 averaj farkıyla Norveç’i geçen ülkemiz Karadağ’ı yenerse Dünya Kupası biletini alabilir.

türkiye milli takım

Hollanda 2 – 2 Karadağ

Hollanda – Karadağ karşılaşmasında Depay’ın attığı iki gole Karadağlı futbolcular Vukotic ve Vujnovic cevap verdi. 12 puanla dördüncü sırada yer alan Karadağ 16 Kasım 22.45’de A Milliler ile karşı karşıya gelecek. Aynı akşam oynanacak bir diğer maç ise Hollanda – Norveç mücadelesi olacak.

Türkiye Gruptan Nasıl Çıkar?

Türkiye 16 Kasım akşamı Karadağ’ı yenebilirse grubun ikincisi olacak. Mağlubiyet durumunda bile Türkiye’nin play-off şansı olacak.

Yine aynı tarihte oynanacak olan Hollanda – Norveç maçının sonucu da gruptan çıkma ihtimalimize doğrudan etki edecek. Eğer Hollanda, Norveç’i mağlup ederse Türkiye doğrudan Dünya Kupası’na gidecek.