uğurcan çakır

Uğurcan Çakır Süper Lig’in En Değerli Kalecisi Oldu

Süper Lig’de yerli kaleci rüzgarları eserken en değerli kaleci ise Trabzonspor forması giyen Uğurcan Çakır oldu. Kale koruyucusu Trabzonspor’un ağlarına adeta duvar ördü. Yerli eldiven Süper Lig şampiyonunda gösterdiği performansla beraber piyasa değerini iyice artırdı.

Çakır sadece en değerli kaleci değil aynı zamanda ligin en değerli sporcusu da oldu. Kendisi Süper Lig’in piyasa değeri en yüksek futbolcusu unvanını geçtiğimiz günlerde Miralem Pjanic’e kaptırmıştı. Trabzonspor’daki sağlam performansıyla adeta bir efsane olan file bekçisinin güncel piyasa değeri 17 milyon Euro oldu.

Pjanic’in Değeri Düştü

Beşiktaş’ın sezon başında transfer ettiği Miralem Pjanic Süper Lig’in en pahalı futbolcusu olmuştu. 18 milyon Euro değeriyle siyah-beyaza bağlanan golcünün değeri son dönemde düşüşe geçti. Transfermarkt sitesine göre Pjanic’in yeni piyasa değeri 15 milyona geriledi. Beşiktaş’ta 3 milyon Euro değerinde kayıp yaşayan Pjanic böylece tahtı Çakır’a teslim etti.

uğurcan çakır trabzonspor

Süper Lig’in En Pahalı Oyuncuları

Bordo-mavili file bekçisinin hemen ardından Galatasaray’ın stoperi Marcao geliyor. Son dönemde bir artış yakalayan Marcao 15 milyon piyasa değeriyle Süper Lig’in en pahalı oyuncularından biri oldu. Attila Szalai; Miralem Pjanic ve Altay Bayındır 15 milyon barajını aşmayı başardı.

Ligin piyasa değeri en yüksek 10 futbolcusundan 4’ü Fenerbahçe’de oynuyor. Galatasaray ise Kerem Aktürkoğlu ve Marcao ile sıralamada yer alıyor. Bir diğer Süper Lig devi Beşiktaş ise Pjanic, Larin ve Batshuayi ile en değerli 10 oyuncu tablosunda adını 3 kez geçirdi.