Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor Oldu

Spor Toto Süper Lig 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor oldu. 35. haftanın sonunda Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelen bordo-mavililer sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. 77 puanla kupayı müzesine götüren takım şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyon Trabzonspor’un taraftarı ülkenin dört bir yanında kutlamalar yaptı. Takımın teknik direktörü ise şampiyonluğu getiren maçtan sonra açıklama yaptı. Karşılaşma sonrası Avcı “Geçtiğimiz yıl görev başına geçtiğimde Beşiktaş’ın görüntülerini izlemiştim. Bu sene biz şampiyon olacağız dediğimi hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor 2 – 2 Antalyaspor Maç Özeti

Karşılaşmada ilk golü kaydeden Andreas Cornelius ise “Tarif edilmesi zor duygular” diyerek şampiyonluk hissini tarif etti. Cornelius maçın 3. dakikasında golü atan isim oldu. Trabzonspor ilk yarıyı üstünlükle kapatsa da Antalyaspor 52. dakikada skoru eşitledi. Ndao’dan gelen golle iki ekip beraberliği ikinci yarıda buldu.

Beraberliğin ömrü kısa oldu. Trabzonspor Dorukhan Toköz 62. dakikada attığı golle Trabzon ekibini öne geçirdi. Şampiyon 80. dakikaya kadar üstünlüğünü korumayı başarsa da Antalyaspor 80’de Haji ile skor tablosunu tekrar eşitledi.

Şampiyonluğu getiren maçta Karadeniz ekibi rakibiyle yenişemedi. Böylece hanesine 1 puan daha yazdıran ekip 38 yıl sonra şampiyonluğu tekrar buldu.

şampiyon trabzonspor

Taraftarlar Sahaya İndi

Ülkenin dört bir yanını bordo-maviye boyayan Trabzonspor taraftarları maçın son dakikalarında sahaya indi. Hakemin pozisyon için çaldığı düdüğü maç sonu sanan taraftar sahaya koştu. Karşılaşmaya müdahale eden bordo-mavililer çeşitli arbedeler sonrası tribünlere geri gönderildi. Güvenlik görevlilerin çalışmaları sonrasında maç devam etti.

Trabzonsporluların maçın son anlarında gösterdiği tutum diğer futbolseverlerden eleştiri aldı. Maç biter bitmez tekrar sahaya inen bordo-mavili fanatikler Trabzonsporlu futbolcular ile horon tepti.

Trabzonspor’un Kaç Şampiyonluğu Var?

Abdullah Avcı ile beraber 24 futbolcu da ilk kez şampiyonluk heyecanı yaşadı. 34 oyunculu kadrosunun büyük bir kısmı ilk kez bir üst ligde kupa kaldırdı. En son 1983-1984 yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Karadeniz ekibi 38 yıllık hasreti sona erdirdi.

Ekip daha önce Süper Lig’de 6 kez şampiyonluk ilan etmiş ve 9 kez de Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşamıştı. Müzesi 2 TFF Süper Kupa, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 5 Başbakanlık Kupası götüren ekip Süper Lig’de 7. şampiyonluğun sevincini yaşıyor.