martin skrtel

Martin Skrtel Futbolu Bırakıyor

Martin Skrtel futbolu bırakmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe’nin eski yıldızı profesyonel futbol kariyerine son verecek.

37 yaşındaki stoper futbolu bıraktığını duyurdu. Slovak futbolcu profesyonel futbol kariyerini noktaladığını açıkladı. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden kararını duyuran Skrtel yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle emekliye ayrılacak.

“20 senelik futbol kariyerimi noktalamak zorundayım. Dunajska ile oynayacağım maç kariyerimin son maçı olacak. Uzun bir süredir oynamamı engelleyen sırt problemim yüzünden bu kararı almak durumundayım.”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan sporcu kariyeri boyunca yanında olanlara teşekkür etti. Peki Slovak futbolcu Martin Skrtel kimdir?

Martin Skrtel Kimdir?

Skrtel daha önce Başakşehir ve Fenerbahçe gibi Süper Lig devlerinin yanı sıra Liverpool’da forma terletti. 20 yılı aşkın bir süredir top süren futbolcu kariyerine Banik Horna Nitra altyapısında başladı. İlk olarak Trencin’de forma terleten stoper kariyeri boyunca milli futbol takımı formasını 104 kez emanet aldı.

Bu süreçte karnesine 6 gol yazdıran futbolcu bir süre Süper Lig sahalarında da top koşturdu. Etkili savunmacı 2016’da Fenerbahçe’ye bağlandı. Skrtel Liverpool’da geçirdiği yıldız günlerinden sonra 6 milyon Euro’ya sarı-lacivertli formayı giydi.

martin skrtel futbolu bırakıyor

Serie A’da Oynadı

Fenerbahçe’de taraftardan geçer not alan stoperin sonraki durağı ise Serie A oldu. Skrtel Atalanta’ya bedelsiz transfer olduktan sonra tekrar Süper Lig’e döndü. Bu sefer Medipol Başakşehir ile anlaşan Slovak sporcu 12 Ocak 2021’e kadar İstanbul ekibinde forma terletti.

Ocak 2021’den Ağustos 2021’e kadar kulüpsüz kalan tecrübeli ismin son durağı ise Spartak Trnava oldu. Sırtında yaşadığı sağlık sorunları dolayısıyla futbolcu kariyerine veda edecek. Birçok farklı ligde top koşturan ve 600’den fazla maça çıkan Martin Skrtel bu süreçte 35 gol ve 12 asist kaydetti.