Arnavutluk - Türkiye saat kaçta, hangi kanalda, maç yorum, analiz, youwin giriş

Arnavutluk’u Yener miyiz? Arnavutluk – Türkiye Maçı Yorumu

Yeni başlangıçlar her zaman güzeldir ve içinde umut taşır. A Milli Takım da bu akşam işte böyle bir başlangıca merhaba diyor. Aslında bu başlangıcın sebebi yalnızca Şenol Güneş değil. Yakın zamanda yurt dışına transfer olan Merih Demiral, Ozan Kabak gibi isimlerin yanında Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu gibi yeniden forma giren ustaların karmasının nasıl bir milli takım yaratacağı da bir merak konusu. Daha sakat olan Cengiz Ünder ya da ileriki zamanda takıma alınması beklenen Sadık Çiftpınar gibi isimler ya da Emre Kılınç, Mahmut Tekdemir gibi oyuncuların takıma dahli gibi bilinmeyenler de var. Hülasa, kabul etmeliyiz ki Lucescu’nun gidişi, Şenol Güneş’in gelişi ve Euro 2020 elemelerinin başında oluşumuz gibi etmenler, bir heyecan dalgası yarattı. Peki, herşey pırıl pırıl hissettirirken bir kaza yaşanır mı? Türkiye, Arnavutluk’u yener mi? Gelin bu konuya biraz eğilelim.

Arnavutluk Nasıl Bir Takım?

Evet öncelikle bu soruyu sormak gerekiyor. Futbol meraklılarının yakından tanıdığı bir isim olan Cristian Panucci çalıştırıyor Arnavutluk Milli takımını. Panucci demek savunma demek, sertlik demek. Hele ki Arnavutluk gibi sıçrama yapmak isteyen bir takımdan bahsediyorsak karşımızda iyi savunma yapacak bir takım olacağını düşünebiliriz. Takımın değeri 70-80 Milyon Euro civarında. Bu açıdan Türkiye Milli takımın neredeyse yarı değerinde denilebilir.

Arnavutluk takımının tamamına yakın oyuncusu, yurt dışında ağırlıklı olarak İtalya’da oynuyor. Ancak bu lejyonerler arasında üst düzey takım – üst düzey oyuncu pek de bulunmuyor. En öne çıkan isimlerin başında Lazio’nun ilk kalecisi olan Strakosha var. Napoli’li Hysaj da pahalı isimler arasında. Basel’de oynayan Taulant Xhaka, Arnavutluk’ta oynayan genç isim Uzuni ve Panathinaikos’lu forvet Kaçe, dikkat çeken isimler.

Dünya Kupası elemelerinde İspanya ve İtalya’nın dominasyonunda olan grupta bu iki takımın arkasından 13 puanla 3. oldular , İsrail, Makedonya ve Liechtenstein’ı geride bıraktılar. İçeride İspanya’ya 2-0, İtalya’ya 1-0, İsrail’e 3-0 yenildiler. Sonuç olarak bu maçta

  • Öncelikle 1 puanı hedefleyen
  • Sert, çabuk ve kontra oyunu hedefleyen
  • Oyuncu kalite ortalaması Türkiye’nin oldukça altında

Bir takım Arnavutluk. Yazının başında sorduğumuz “Arnavutluk’u yener miyiz?” sorusunun cevabını; “Evet, yeneriz hatta mümkünse mutlaka yenmeliyiz” şeklinde verebiliriz. Milli takımın saha içi pas organizasyonlarında sabırlı ve yüksek yüzdeli, kanat beki savunması ile kademede çok dikkatli ve büyük takım özgüvenine sahip olması, galibiyet için yetecektir. Fransa ve İzlanda ile esas kapışmayı yaşayacağımız düşünüldüğünde yakalanan bu olumlu havayı da kullanarak bu maçı Türkiye mutlaka kazanmalı.

Arnavutluk – Türkiye Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Euro 2020 Elemeleri ilk maçında oynanacak olan Arnavutluk – Türkiye maçı saat 22:45’te başlayacak. Maçın televizyon yayını TRT 1’den olacak. Karşılaşmanın tüm heyecanı Youwin giriş adresinde yaşanırken canlı anlatım da ayrıca sizlerle olacak. Peki, Arnavutluk – Türkiye maçı ilk 11’leri nasıl olacak?

Arnavutluk – Türkiye İlk 11’ler

Arnavutluk: Berisha – Veseli – Djimsiti – Dermaku – Binak – Grezda -Memushaj – Taulant Xhaka – Kaçe – Uzuni – Rey Manaj

Türkiye: Sinan Bolat – Gökhan Gönül – Ozan Kabak – Merih / ÇağlarHasan Ali/ Emre Taşdemir – Emre Belözoğlu – Hakan Çalhanoğlu – Okay Yokuşlu – Mahmut Tekdemir – Cenk Tosun – Burak Yılmaz