2018-19 sezonu NBA play-off eşleşmeleri nasıl olacak, kim ne durumda, Youwin giriş, NBA Playoff 2019

NBA Play-Off Hesapları Ne Durumda?

Dünyanın 1 numaralı basketbol ligi NBA‘de normal sezonun bitmesine 9-11 maçlık bir periyot kaldı. Youwin NBA sayfasından tüm heyecanını yaşadığınız ligde artık play -off hesapları da netleşmeye başladı. 2018-19 sezonu NBA play-off eşleşmeleri nasıl olacak, kim ne durumda birlikte bakalım.

NBA Doğu Konferansı Play-Off Durumu

NBA Doğu konferansına bu sezon damga vuran Milwaukee Bucks, çok yüksek ihtimalle sezonu lider bitirecek. 73 maçı geride bırakan Bucks, kendisiyle aynı sayıda maç yapan ikinci sıradaki Toronto’nun 3 galibiyet önünde ve bu fark muhtemelen 9 maçta kapanmaz.

Doğu Konferansı’nda ilk iki sıra belli. Aslında konferansın genelinde de yalnızca tek bilet belli değil desek yanlış olmaz. 3-4-5. sırada yer alan Sixers, Indiana ve Boston da bu sıralama içinde kalacak. Yalnızca Indiana ve Sixers arasında bir 3. lük rekabeti var. 3. olan takım ilk turda Boston Celtics ile oynamayacak. Bu açıdan bu rekabet anlamlı.

6-9 aralığında Detroit, Brooklyn, Miami ve Orlando sıralanıyor. Brooklyn 74 maç oynadı ve 38 galibiyet aldı. Ancak 71 maçla 37 galibiyeti bulunan Detroit’in yüzde olarak altında. Bu iki takım da muhtemelen play -off’tan çıkmaz. Esas ve kalan son rekabet, Miami ile Orlando arasında yaşanıyor. 10. sıradaki %45’lik Charlotte Hornets için artık yarış dışı denilebilir. Miami Heat ve Orlando Magic’in galibiyet sayısı eşit ve 35. Magic’in 1 maç fazlası var. 27 Mart’ta Miami’de iki takımın maçı var. Yani 1 maç sonra. Düğümün çözülmesi adına bu maç belirleyici olacaktır.

27 Mart’ta oynanacak Miami Heat – Orlando Magic maçı kritik

NBA Batı Konferansı Play-Off Durumu

NBA Batı Konferansı’nda ise play-off oynacak takımlar belli oldu. Sacramento Kings, oldukça mücadele etti ve halen matematiksel şansı var ama 2 maç eksiği ile San Antonio ve Utah’la arasında 7 galibiyet farkı var. 2 maç eksiğini pozitif kabul etsek bile Kings’in kalan 9 maçta 5 maçlık farkı kapatması büyük mucize olur.

Zirvede bu sezonun flaş takımı Denver Nuggets ile son 2 sezonun şampiyonu Golden State Warriors aynı yüzdelerle yer alıyorlar. İki takımın da 11’er maçı kaldı ve bunlardan biri ilk sırayı alacak. 3. sıradaki Houston Rockets ile 4. sıradaki Portland Trail Blazers da normal sezonu şu anki sıralarında bitirirler. Burada kritik olan bu 4 takımın da ilk turu geçmesi halinde Golden State – Houston eşleşmesinin konferans yarı finalinde olup olamayacağı. Bunu da başta belirttiğimiz zirve mücadelesinin sonucu belirleyecek.

NBA Batı Konferansı ikinci 4 takıma gelindiğinde sıralamanın nasıl olacağı elbette belirsiz. Oklahoma, Clippers, Utah ve San Antonio dörtlüsü, birbirine yakın yüzdelerle yer alıyor. Bu rekabetin planlaması ise 4-5 maç sonra üst tarafın netleşmesi ile ortaya çıkacaktır.

Warriors mı, Nuggets mı? Zirve kimin olacak?

NBA Play-Off Öncesi Öne Çıkanlar

2019 NBA Playofflarında LeBron James’i izleyemeyeceğiz. Yeni takımı Los Angeles Lakers ile yine çok iyi işler çıkaran Kral, takımını play – off’a taşıyamadı, elbette bunda yaşadığı ara sakatlığında rolü var. Öte yandan Cedi Osman’ın enfes bir sezon geçirdiği Cleveland Cavaliers da LeBron ayrılınca dibe vurdu. LeBron – Cleveland ayrılığının sonucunda Lakers ve Cleveland’ın ikisinin de play -off dışı kalması, oyuncu mu takım mı sorusuna da bir cevap niteliğinde: Her ikisi de ve doğru zamanda!

NBA’de çaylak sezonunda 21 sayı ortalamasına ulaşan Luka Donciç’in takımı Dallas Mavericks, yıllardır istediğini bulamayan Memphis Grizzlies, Cedi’nin takımı Cavs, kendini iyice unutturan Phoenix Suns ve ligin en değerli kulübü New York Knicks de dibi görenlerden. Bu takımların hedefinde ise artık yeni yapılanma için 2019 NBA Draftları bulunuyor. NBA heyecanı Youwin giriş adresinde sizleri bekliyor.

Bu play – offlarda sensiziz LeBron James