Edgar Ie

Başakşehir, Edgar Ie’nin İmzasını Kaptı

Medipol Başakşehir Edgar Ie ile sözleşme imzaladığını duyurdu. İstanbul ekibi geçmişte Trabzonspor’un formasını terleten Edgar’ı İstanbul’a davet etti. Bonservisi elinde olan futbolcu 1.5 yıllık anlaşmaya imza attı.

Edgar Ie boyunca Barcelona B kadrosunda, FC Nantes, LOSC Lille, Feyenoord ve Belenenses gibi takımlarda forma terletti. Portekizli savunma oyuncusu Süper Lig’in Karadeniz temsilcisine Ağustos 2019’da transfer oldu. FOSC Lille’den Trabzonspor’a geçen deneyimli futbolcu geçtiğimiz üç yılda Feyenoord ve Trabzonspor arasında kiralık olarak el değiştirdi.

Edgar Ie Başakşehir Yolcusu

Edgar Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında da önemli bir rol oynadı. Karadenizli ekibin formasını terleten defans oyuncusu 61 maçta boy gösterdi. Kariyeri boyunca 4.759 dakika süre alan Portekizli oyuncu sadece Trabzonspor formasıyla 3 gol ve 3 asisti de karnesine yazdırdı. Bordo – Mavili formayla Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’da top koşturan Ie profesyonel kariyeri boyunca 233 maçta yer aldı.

Emre Belözoğlu’nun ekibinde çeşitli savunma formüllerinde yer alacak olan savunma oyuncusu 4 gol ve 7 asistlik bir kariyer istatistiğine sahip. 28 yaşındaki savunmacının güncel piyasa değerinin ise 3.4 milyon Euro olduğu belirtiliyor.

Edgar Ie

6 Aydır Kulüpsüzdü

Başakşehir’in formasını 1.5 yıllığına emanet alan Ie uzun bir süredir herhangi bir kulüpte yer almadı. Trabzonspor ile geçtiğimiz yılın başlarında yollarını ayıran oyuncu yeni durağını buldu. Başakşehir’in savunma planlarına dahil etmek istediği Edgar Ie sözleşmeye imzasını attı.

Başakşehir’in transfer kurmaylarında bir sonraki hedef ise Youssouf Ndayishimiye oldu. Ligue 1’de Nice’in formasını giyen Ndayishimiye yakın zamanda Başakşehir’in resmi transfer duyuruları arasında yer alabilir.