2019 NBA Konferans Finalleri şu şekilde..2019 NBA Konferans Finalleri Analizi. NBA Konferans Finalleri maç programı, Youwin NBA analiz, tüm detaylar

NBA Konferans Finalleri Başlıyor: İşte Eşleşmeler ve Maç Takvimi

NBA Play-Off maçlarında Konferans Yarı finalleri sona erdi. Dün gece kazananlar Portland Trail Blazers ve Toronto Raptors oldu. Daha önce Milwaukee Bucks ve Golden State Warriors finale yükselen takımlar olmuştu. Böylece NBA Konferans Finalleri şu şekilde oldu:

  • Golden State Warriors – Portland Trail Blazers  İlk Maç Çarşamba Sabaha Karşı 04:00
  • Milwaukee Bucks – Toronto Raptors              İlk Maç Perşembe Sabaha Karşı 04:00

NBA Konferans Finalleri Analizi

Doğu Konferansı Finali: Milwaukee Bucks – Toronto Raptors

Yannis yani Giannis Antetokunmpo ile bir rüyayı yaşayan Milwaukee Bucks, Yannis’in geçen sezonun üstüne koyan dehşet performansı ve artık buraların Kralı ben olacağım mesajı ile Doğu Konferansı’nı lider tamamladı. Hal böyle olunca zaten Konferans finaline gelmesi üstüne vazifeydi ve onlar da bunu yaptı. İlk turda zaten play-off öncesinde dermanı kalmayan Detroit Pistons’ı güle oynaya süpüren Bucks, konferans yarı finalini de en erken tamamlayan takım oldu hem de rakibi Boston Celtics’ken. Ve sahalarındaki ilk maçı kaybetmişken. İkinci maçı alıp NBA’in en zor deplasmanlarından Boston’a 1-1 ile giden Bucks, Antetokounmpo’nun kendini kaybetmesiyle Celtics’in gardını fena düşürüp evine 3-1 ile geldi ve moralman çökmüş Irwing ve arkadaşlarına son darbeyi vurup 4-1 ile konferans finaline geldi. Konferans finaline tek maç kaybederek gelen bir normal sezon birincisi, şampiyonluk ruhuna sahip demektir. Yannis’in çılgın double-double sayı ve ribaunt ortalamaları ile durdurulması güç oyununa milli oyuncumuz Ersan İlyasova ile Middleton, Lopez, George Hill ve Bledsoe çok iyi bir akıl dengesi sunuyor. Takım, dinamik, saldırgan ve özgüvenli.

Geçen sezon Bucks’ın koltuğunda normal sezon lideri olarak play-offa giren Raptors, konferans yarı finalinde LeBron James’in Cleveland’ı tarafından süpürülmüştü. Bu sezon ise şeytanın bacağını kırıp DeMar DeRozan’ı takasla gelen Kawhi Leonard’ın müthiş katkısıyla Sixers’ı 4-3 geçerek finale geldiler. Embiid – Butler – Simmons agresyonundan Leonard liderliğinde çıkan Toronto, yine başarabilir mi? Cevap çok zor. Çünkü bu kez saha avantajı da yok. Hele ki ilk 2 maçta mağlubiyet gelirse durum fena. İlk maçı kazanarak psikolojik denge sağlamak isteyeceklerdir. Sezonda 4 kez karşılaşan iki takımın bu maçlarının 3’ünü Milwaukee kazandı. Dolayısıyla ilk maç serinin kaderini belirleyebilir. Bu arada takımın pivotu Marc Gasol’ün abisi Pau Gasol ile karşılıklı oynayacağını da ekleyelim.

Batı Konferansı Finali: Golden State Warriors – Portland Trail Blazers

Öncelikle gerçekten ilginç bir eşleşme olacağını söylemek gerekiyor. Öyle ki son 2 sezonun şampiyonu Warriors, önce DeMarcus Cousins’i sonra da Kevin Durant’i! kaybetmesine rağmen bu sezon James Harden ile yine gümbürtü koparan Houston’ı hem de son maçta sahasında devirerek 4-2 ile yine buralara geldi. Geçtiğimiz dönemlere göre daha kötü olmalarına rağmen normal sezonu lider bitirip formda Houston’ı da Durant’siz aşıp finale geldilerse buna şampiyonluk ruhu denir. Kevin Durant’in ilk maçta oynaması zor ama onlar evlerinde olacaklar.

Portland ise sezonu ilk 2’de bitirmeyip Konferans finaline kalan tek takım. Sezonun Jokiç – Murray ikilisi ile hem flaş hem de gönüllere taht kuran takımı Denver Nuggets’ı, lider oyuncuları Damian Lillard önderliğinde CJ McCollum, Enes Kanter ve Rodney Hood’un katkılarıyla adeta söke söke geçip finale geldiler. Sezon içinde Nurkiç’in sakatlığına ilave şimdi de Hood sakatlandı. İlk turda da bir başka deli takım Oklahoma’yı dize getirmişlerdi. Şimdi Warriors? Öyle görünüyor ki 1 maç da olsa bu seriyi boş geçmezler ama Golden State’i geçecek kadar daha olmadılar. Ama ilk 2 maçtan birini kazanırlarsa çekişme artacaktır.

NBA Konferans finallerinin tüm heyecanı, şimdiden Youwin giriş adresinde sizleri bekliyor. Maçların canlı yayınları ve en özel heyecanlar Youwin Basketbol sayfasında NBA programlarında olacak.