Süper Lig Bahis Analizi

Süper Lig 2018-2019 Analizi: Anadolu Takımları!

Her zamanki gibi sürprizleri, tartışmaları, güzel anları ve bazen üzücü olaylarıyla futbol dolu bir sezon daha geride kaldı. Süper Lig 2018-2019 sezonunda şampiyon Galatasaray olurken, Başakşehir ile aralarındaki nefes kesen mücadele de akıllarda kaldı. Süper Lig 2018-2019 sezonu heyecanı yine Youwin giriş adresiyle yaşandı. Diğer yandan da Anadolu Kulüpleri Süper Lig 2018-2019 sezonunda da göze çarpan veya sürprizler yapan sonuçlarıyla ilgi çekici olmaya devam etti. Şimdi Anadolu ekiplerinin performanslarına bir göz atalım.

Süper Lig 2018-2019 Sezonu: Anadolu Rüzgarında Avrupa’da Tek İsim Yeni Malatyaspor

Süper Lig’de her sezon bazı Anadolu takımları şampiyonluk ve Avrupa iddiasında öne çıkar. Bu sezon da ilk 7 haftada öne çıkan ekipler arasında Antalyaspor, Göztepe ve Alanyaspor vardı. 7. Hafta sonunda sıralamada ilk 7’de yer alan bu 3 ekip, taraftarlarına büyük umutlar vaad etmişlerdi. Hatta ligin sonunda Süper Lig 2018-2019 gol krallığı tablosunda da Alanyaspor’dan Papiss Cisse ve Antalyaspor’dan Mevlüt Erdinç ile Souleymane Doukara, 10 ve üzerinde gol atarak yer aldılar. Kağıt üzerinde önemli isimlere sahip olsalar da 34 hafta sonunda ise tablo farklılaştı.

Lig sonunda Göztepe 34. Hafta bitimine kadar ligden düşme endişesini yaşadı. 7. Hafta sonunda 3 mağlubiyeti olan İzmir ekibi 14. Hafta sonunda 8 mağlubiyetle 11. sıraya gerilemişti. Alanyaspor’da da durum pek farklı değildi. Antalyaspor ise 14. Haftada 5. sıraya gelmiş ve umutlarını sürdürmeye devam etmişti. Bu sırada, ligin bitiminde Avrupa vizesi alan Yeni Malatyaspor, bu başarının temellerini atmaya başlamıştı. 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 23 puana ulaşan Yeni Malatyaspor, 6. sıradan Avrupa hedefine göz kırpmaya başladı. Şampiyonluk adaylarından Başakşehir ile 7. Haftada deplasmanda 1-1 berabere kalarak iddiasını gösteren Yeni Malatyaspor 26. Haftada 5. oldu ve yalnızca 2 hafta geriye düştüğü sıralamada yerini değiştirmeden ligi tamamladı. Daniel Aleksiç ile kaydettiği 10 golle de gol krallığı sıralamasında kendine 13. sıradan yer buldu. Süper Lig 2018-2019 sezonunda nefes kesen mücadelelerde heyecanın ortak adresi Youwin oldu.

Süper Lig 2018-2019 Sezonu: Orta Sıralarda Durum Nasıl?

Konyaspor, Kayserispor, Sivasspor ve Ankaragücü ise Süper Lig 2018-2019 sezonunda ilk yarıyı orta sıralarda tamamlamıştı. Rizespor ise ilk devre sonunda ligin dibine inmişti. Özellikle Rizespor’un toparlanma çabası sonuç verdi ve ligi 41 puanla 11. sırada tamamladı. Konyaspor, Sivasspor, Kayserispor ve Ankaragücü tarafında pek değişken bir lig izlemedik. Ligin dengelenmesine yetecek kadar süre geçtikten sonra kendilerine buldukları yeri fazla değiştirmeden sezonu tamamlayan ekiplerden taraftarlarının beklentisi, bir sonraki sezon için çıkardıkları dersleri uygulamaları olacaktır.

Süper Lig 2018-2019 Sezonu: Anadolu Ekiplerinde Genel Durum

Geçtiğimiz sezonu başarılı diyebileceğimiz şekilde geçiren Göztepe ve Sivasspor bu sezon tekrarı göremedi. Özellikle geçen seneyi 6. sırada bitiren Göztepe’nin Süper Lig 2018-2019 sezonunda kümede kalma mücadelesi vermesi bir şeylerin ters gittiğinin göstergesi. Antalyaspor ve Alanyaspor’un ise sıralamadaki yerlerini az da olsa yukarı çekmiş olması iyiye işaret. Bu arada yılın en üzücü olayı ise Alanyaspor’dan geldi. Alanyasporlu futbolcu Josef Sural, geçirdiği trafik kazası sonucu maalesef hayatını kaybetti.

Yeni Malatyaspor tarafında ise güzel bir başarı hikayesi görüyoruz. 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de mücadeleye başlayan Yeni Malatyaspor, ilk senesini 10. sırada tamamlarken, bu sezon Avrupa hakkını elde etti. Tüm sezon boyunca Süper Lig 2018-2019 heyecanı Youwin giriş adresiyle ile yaşandı.

Süper Lig 2018-2019 sezonunun en büyük sürprizi olan Fenerbahçe’nin son 4 haftada aldığı galibiyetlerle, küme düşme hattından 6. sıraya yükselmesini örnek olarak ele alırsak, aslında Anadolu ekipleri için doğru adımlar atıldığında tünelin ucunda ışık olduğunu da bu sayede söyleyebiliriz belki.

Sezon biterken, Süper Lig 2019-2020 heyecanın ise ağustos ayında başlayacağını ve futbola dair tüm detayların Youwin giriş adresinde olacağını hatırlatarak veda edelim.