eddie newton

Başakşehir’in Strateji Direktörü Eddie Newton Oldu!

Eski Trabzonsporlu futbolcu Eddie Newton Medipol Başakşehir ile anlaştı. İstanbul ekibinin yeni strateji ve planlama direktörü Newton oldu.

İngiliz futbolsever bundan sonra Başakşehir’in oyuncu izleme departmanında, kiralık oyuncu alımı sürecinde, altyapı ve A Takım entegrasyonunda direktör rolünü üstlenecek. Aynı zamanda ülkeler arası takımlar ve kurumlar ile koordinasyon konusunda da hizmet verecek olan Eddie Newton, İstanbul ekibinin uluslararası sahnede yeni yüzü olacak.

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir ise Süper Lig’de 6. sıraya yerleşti. Çıktığı son 4 maçta da sahadan zaferle ayrılan ekip 5 Aralık’da Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. 22 puanlı kulübün önünde Alanyaspor yer alıyor.

eddie newton başakşehir

Eddie Newton Kimdir?

1971 Londra doğumlu İngiliz futbolcu ve teknik direktör 1990 yılında profesyonel futbol kariyerine başladı. Chelsea’da 9 sene boyunca top sürdükten sonra Cardiff City’e transfer olan futbolcu geçtiğimiz yıllarda Birmingham City, Oxford United ve Barnet gibi ekiplerde de forma terletti.

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra çalıştırıcılığa başlayan Newton, Türkiye sahalarında da Trabzonspor’un antrenörlüğünü yaptı. 49 yaşındaki futbolsever bu süreçte Hüseyin Çimşir’in yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. Çimşir’in Trabzonspor ile yollarını ayırmasından sonra Newton Karadeniz ekibinin teknik direktörlüğüne geçti. Bu süreçte Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan çalıştırıcı 31 Ekim 2020 tarihinde görevinden ayrıldı. İngiliz futbolcu bundan sonra Başakşehir’de strateji direktörlüğünü yürütecek.