göztepe

Göztepe Küme Düşme Krizinde

Göztepe küme düşme tehlikesi yaşıyor. Gaziantep FK karşılaşması öncesi yoğun bir antrenmana girişen takım maçı kaybetmesi halinde küme düşecek. 27 puanla 19. sırada yer alan İzmir ekibi kader maçına hazırlanıyor. Karşılaşma 23 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak.

Süper Lig’in 34. haftasında oynanacak Gaziantep FK – Göztepe maçı Göztepe SK’nın kaderini belirleyecek. Kürşad Filiz’in yöneteceği mücadelenin sonucu Göztepe’nin ligdeki geleceğine karar verecek. 5 senedir Süper Lig’de top süren ekip yeni teknik hocasıyla hanesine bir puan bile yazdıramadı.

Stjepan Tomas bu sezon ligde bir puan bile alamayan yegane teknik direktör olurken, Göztepe’yi de küme düşme krizine sürükledi. 5 maçta ağları 13 kez sarsılan Göztepe rakip ağları bulmakta zorlandı. Nestor el Maestro ile 25 maçta 25 puan bulan ekip hocasıyla yollarını ayırdıktan sonra Tomas ile anlaştı. Yeni teknik adamın formülleri ise Göztepe’de tutmadı. Son 5 maçta tek puan bulamayan Göztepe ancak 3 kez gol atabildi.

göztepe küme düşüyor

Ligde Kalması Zor

Gaziantep ekibine misafir olmaya hazırlanan Göztepe’nin kazanması da zayıf bir umudu yeşertecek. 23 Nisan’da oynanacak maçta Göztepe kazanırsa ligde kalma umudu 4 maç ile belirlenecek. Son 4 maçta adeta yeniden doğması gereken ekibin yeni durağı Spor Toto 1. Lig olacak gibi görünüyor.

Yeni hocasıyla yüzü bir türlü gülmeyen İzmir ekibinin deplasman sınavı zor geçecek. Gaziantep FK bu sezon iç sahada sadece bir kez kaybetti. Evinde sadece Adana Demirspor’a mağlup olan Güneydoğu takımı başarılı bir istatistik yakaladı.

Formunu koruyan Gaziantep FK 41 puanla 15. sıraya yerleşti. Düşme hattının iki basamak üzerinde yer alan Erol Bulut’un öğrencileri iç sahada zafer arayacak. Hem iç saha hem de deplasmanda zaferi unutan Göztepe SK ise kader mücadelesine çıkacak.