2018 dünya kupası

2018 Dünya Kupası Sona Erdi, İşte Öne Çıkanlar

2018 Dünya Kupası, dün oynanan Fransa – Hırvatistan final maçıyla sona erdi ve maçı 4-2 kazanan Fransa, tarihinde 2. kez Dünya şampiyonu oldu. Youwin giriş adresinden de özel ödüller, ekstra oyunlar ve avantajlı oranlarla heyecanını yaşadığınız 2018 Dünya Kupası, birçok ilke de imza attı. İşte 2018 Dünya Kupası’ndan geriye kalanlar

Hakem Var, Hakem VAR

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası, teknolojinin oyunun içine girmesi yönünden önemli bir gelişmenin başlangıcı oldu. Saha dışında kurulan ekranlarla maçı takip eden ekstra hakemlerin maçın orta hakemi ile temasta olduğu VAR ( Video Assistant Referee – Video Yardımcı Hakem) uygulaması ilk kez uygulandı. Ayrıca saha kenarına kurulan bir ekrandan da maçın hakemi istediği zaman pozisyon tekrarı izleyerek karar değiştirebildi. Penaltı, gol, direkt kırmızı kart, kart gösterme konularında VAR ekibinin hakemi uyarmasıyla birlikte hakem ile VAR ekibi arasında geçen diyalog sonrası son karar yine hakemin oldu. Ayrıca gelişmiş kale çizgisi teknolojisi de kupada oldukça kullanışlı oldu. Şampiyon Fransa kupadaki ilk maçında bir adet VAR kararı ile penaltı ve bir de çizgi teknolojisi ile 2 gol kazandı ve Avustralya’yı yendi.

Deschamps Tarihe Geçti 

Fransa’nın teknik direktörü Didier Deschamps, Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanarak aynı ülkeden hem oyuncu hem de teknik direktör olarak bu kupayı kazanan 3. kişi oldu. Daha önce Almanya’dan Franz Beckenbauer ve Brezilya’dan Mario Zagallo’nun elde ettiği bu başarıya ortak olan Deschamps ayrıca yine Beckenbauer’den sonra bu kupayı kazanan en genç teknik direktör unvanını da aldı.

Kupanın En İyileri

Dünya Kupası’nın en iyileri de belli oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu, 2. olan Hırvatistan’ın yıldızı Luka Modriç olurken performansıyla parmak ısırtan, 19 yaşındaki Fransız Kylian Mbappe de en iyi genç futbolcu seçildi. 6 gol atan İngiltere’nin forveti Harry Kane gol krallığını kazandı ve Belçika’nın kalecisi Courtuis de en iyi kaleci unvanını aldı.

Favorilerin Yitimi

Dünya Kupası’nı en çok kazanan 4 takım; Brezilya, Almanya, İtalya ve Arjantin, yarı finalde yer alamadı. İtalya’nın ve Hollanda’nın kupaya katılamamasının devamında son şampiyon Almanya gruplarda, Arjantin, Portekiz, İspanya 2. turda, Brezilya ve Uruguay da çeyrek finalde kupaya veda etti. 1990 yılından beri ilk kez yarı final gören İngiltere, çok inandığı şampiyonluğa Hırvatistan maçında el sallarken bu kadar favorinin elendiği bir turnuvayı yine bir eski şampiyon Fransa kazandı. Kupada finale çıkan Hırvatistan ile yarı final gören Belçika alkış aldılar.

Fransa, kupasını yağmur altında aldı.

 

Dünya Kupası Şampiyonluk Sayıları – Yeni Dünya Kupası Ne Zaman? 

Rusya’da oynanan 21. Dünya Kupası sonrasında kupayı kazanan takımlar listesi şöyle oldu

Brezilya : 5

İtalya – Almanya : 4

Uruguay – Arjantin – Fransa : 2

İngiltere – İspanya : 1 

Bir sonraki Dünya Kupası, 4 yıl sonra Katar’da düzenlenecek. 2022 Katar’da ise bir ilk yaşanacak. Yaz aylarında Arap yarımadasında yaşanan aşırı sıcakların kupayı olumsuz etkileyeceğinin aşikar olması nedeniyle FIFA kupayı 21 Kasım – 18 Aralık tarihlerine çekti. 2022 yılında kış mevsiminde yapılacak kupa sebebiyle liglerin nasıl organize edileceği ise merak konusu.

Dünya Kupası sonrası futbol liglerinin yeni sezonunda da Youwin giriş yapanlar, kazanmaya devam edecekler.