Euroleague 15. maçlar Euroleague canlı izle Fenerbahçe basketbol avrupa kupalarına katılacak takımlar 2018-19

2018-19 Basketbol Avrupa Kupalarına Katılacak Takımlar

Bir basketbol sezonu daha geride kaldı ve Türkiye Basketbol camiasının kulüpleri, yeni sezon planlarını devreye soktu. Basketbolda Avrupa kupaları da eskisine göre daha fazla önem kazandı. ULEB ile FIBA rekabeti nedeniyle kupa sayısının yükseldiği Avrupa Basketbolu’nda Türkiye Basketbol Federasyonu, 2018-19 sezonunda basketbolda Avrupa kupalarına katılacak takımları da açıkladı. Erkeklerde 12, Kadınlarda ise 8 takım yeni sezonda Avrupa mücadelesi verecek. İşte basketbolda Avrupa Kupaları ve yeni sezonda Türkiye’yi temsil edecek takımlar.

Turkish Airlines Euroleague – ULEB

Bir ULEB organizasyonu olan Euroleague, halen Avrupa basketbolunun en prestijli kupası konumunda bulunuyor. Kendine has kuralları ve puanlama kriterleri bulunan Euroleague’de Fenerbahçe Doğuş, iki sezon önce şampiyonluk, geçen sezon da final gördü. Turkish Airlines Euroleague’e 2018-19 sezonunda Türkiye’den Fenerbahçe Doğuş, Anadolu Efes ve Darüşşafaka katılacak.

ULEB Avrupa Kupası – Eurocup 

Yine bir ULEB organizasyonu olan EuroCup da listede bulunuyor. Geçen sezon Darüşşafaka’nın daha önceki yıllarda ise Galatasaray’ın şampiyonluk elde ettiği Eurocup’ta 2018-19 sezonunda Türkiye’yi, TOFAŞ, Galatasaray ve BSL’ye yeni yükselen Türk Telekom temsil edecek.

FIBA Şampiyonlar Ligi 

FIBA organizasyonları arasında ilk sırada yer alan Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon Banvit, Final Four kapısından dönmüş, ondan önceki sezon ise final oynamıştı. FIBA Şampiyonlar Ligi 2018-19 sezonunda Türkiye’den yine Banvit ile birlikte Beşiktaş Sompo Japan, Eskişehir Basket ve Sakarya BB olacak.

FIBA EuropeCup

FIBA’nın iki nolu kupası ıolan EuropeCup’ta geçen sezon Türkiye’den iki takım bulunuyordu. Bu sezon geçen yıl da katılan İstanbul BB ile birlikte Karşıyaka da kupaya katılıyor.

Kadınlar Avrupa Ligi 

Kadınlar Basketbolunda ise ULEB organizasyonu bulunmuyor. 1 numaralı kupa olan Avrupa Ligi’nde bu sezon potanın perilerinden 3 takım yer alacak. Fenerbahçe, Hatay BB ve Çukurova Basketbol, 1 numaralı kupada Türkiye adına mücadele edecek.

Kadınlar Avrupa Kupası

Avrupa Kadın basketbolunun iki numaralı kupasında yeni sezonda Türkiye’yi tam 5 kulüp temsil edecek. BOTAŞ, Beşiktaş , Mersin BB, Galatasaray ve  OGM Ormanspor takımları 2018-19 sezonun Kadınlar Avrupa kupasında mücadele edecek.

2018 -19 Sezonu Basketbol Avrupa Kupalarına Katılacak Takımlar Tam Liste

ERKEKLER : 

Euroleague       :   Fenerbahçe – Anadolu Efes – Darüşşafaka
ULEB Eurocup   :   TOFAŞ  – Galatasaray – Türk Telekom

Şampiyonlar Ligi:  Beşiktaş – Banvit – Eskişehir Basket – Sakarya BB
FIBA EuropeCup :  Karşıyaka – İstanbul BB

KADINLAR : 

Euroleague :  Fenerbahçe – Hatay BB –  Çukurova Basketbol
EuroCup    :  BOTAŞ – Beşiktaş – Mersin BB – Galatasaray – OGM Ormanspor

2018- 19 sezonunda tüm Avrupa basketbol kupalarının haftalık maç programları ile öne çıkan maçların analizleri ile güncel gelişmeleri Sporanalizi sayfalarında ve maçların tüm heyecanı Youwin giriş adresinde olmaya devam edecek.