2019 Basketbol Dünya Kupası kesin kadrolar belli oldu. 2019 Basketbol Dünya kupası kadroları ve favorilerin detaylı analizi, kadro detayları

2019 Basketbol Dünya Kupası: Öne Çıkan Takımlar ve Analiz

2019 Basketbol Dünya Kupası için geri sayım başladı. 31 Ağustos’ta başlayacak olan Basketbol Dünya Kupası turnuva statüsü, gruplar ve takvimi sizlerle daha önce paylaşmıştık. Yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. Peki, 2019 Basketbol Dünya Kupası favorileri hangi takımlar ve kadroları ne durumda? Kupanın başlamasına 6 gün kala sizler için 2019 Basketbol Dünya Kupası favorilerini değerlendirdik.

İspanya Basketbol 2019 Kadrosu 

İspanya zaten son 10 yıldır basketbolda dominant takımlardan. İspanya 2019 Dünya Kupası kadrosu da oldukça iddialı. Öncelikle NBA’de oynayan oyunculara bakalım. NBA’de Utah Jazz’in en güvendiği oyunculardan olan ve Ricky Rubio kadroda. Toronto Raptors’la şampiyonluk yüzüğü takan Marc Gasol, Denver’dan Huancho Hernangomez ile kardeşi Charlotte Hornets’dan Willy Hernangomez de kupada yer alacak. Bu yıldızların yanında Real Madrid’in süper starı Sergio Llull ile Barcelona’dan Oriola ve Ribas da kadroda bulunuyor. Bahçeşehir Koleji’nde oynayan Colom da kendisine yer buldu. Takımın yaş ortalaması 30. İran, Porto Riko ve Tunus’la aynı grupta yer alan İspanya’nın 3’te 3 yapması işten bile değil.

ABD Basketbol 2019 Kadrosu

James Harden, Steph Curry, LeBron James, Kevin Durant, Anthony Davies, Kawhi Leonard… Yok maalesef. Bu arkadaşlar, mazeret bildirerek gelmediler. Peki bize kimler kaldı? Utah Jazz’in yıldızı Donovan Mitchell, Boston’dan Jaylen Brown, Marcus Smart, Jason Tatum, Milwaukee’den Middleton ile Brook Lopez ve Charlotte’dan Kemba Walker. Güçlüler mi? Yani evet diğer takımlara göre yine de güçlüler ve başlarında Gregg Popovich var. Yine de şampiyonluk cepte değil ve grupta Türkiye ile oynayacaklar. 12 Dev Adam, bir ABD galibiyeti çıkarır mı? Peki ABD; Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Japonya’nın olduğu gruptan çıkar mı? O kadar da değil, elini kolunu sallayarak çıkar.

Yunanistan Basketbol 2019 Kadrosu

Huzurlarınızda Giannis Antetokuounmpo. Hani yukarıda ABD 2019 Dünya Kupası kadrosundan bahsettik ya o kadroda Antetokounmpo’dan iyisi yok. Bu yıldızın yanında bu sene Bucks’ta onunla beraber oynayacak Thanasis’i de ekleyelim. Şimdi bu iki deli kardeşe kimler eşlik ediyor bakalım. Fenerbahçe’li Sloukas, Panathinaikos’lu Calathes, Olimpiacos’lu Papanikalou ile Printezis, Unics Kazan’lı Mantzaris. Komşu bu kadroyla kupanın şampiyonluk adayı. Grupta Brezilya, Yeni Zelanda ve Karadağ ile karşılaşacaklar.

Rusya Basketbol 2019 Kadrosu

Aslında Rusya çok çok iddialı değil. CSKA Moskova’lı Kurbanov, Vorontsevich, Kulagin ve Antonov öne çıkan isimler. 28 yaş ve 2 Metre boy ortalamasına sahipler. Rusya takımları dışından kadroya gelen hiçbir isim yok ve aralarında büyük yıldız da yok. Takım oyunu, ekol ve gelenekle son 8’e kalabilirler. Grupta Arjantin, Güney Kore ve Nijerya var. Arjantin ile beraber çıkarlar, gerisi soru işareti.

Arjantin Basketbol 2019 Kadrosu

Öncelikle Real Madrid’de harikalar yaratan Facundo Campazzo diyelim sonra da basketbol yaşamını Çin’de sürdüren 39 yaşındaki Luis Scola’nın kadroda olduğunu belirtelim. Scola hala Scola mı? Onu göreceğiz. Campazzo’nun yanında yine Real Madrid’den Deck ile Baskonia’dan Garino var. NBA oyuncusu hiç yok. Soru işareti.

İtalya Basketbol 2019 Kadrosu

Takımın kaptanı Fenerbahçe’li Gigi Datome. San Antonio’dan Belinelli ile Clippers’dan Gallinari, takımın yıldızları. Fenerbahçe’den NO Pelicans’a giden Nicolo Melli, kadroda yok. Brooks ve Hackett diğer öne çıkan isimler. Çeyrek final sonrası karanlık diyebiliriz.

Sırbistan Basketbol 2019 Kadrosu

Ne yapacağı en çok merak edilen takımlardan biri de Sırbistan’dır her zaman. İtalya, Angola ve Filipinler ile aynı grupta yer alan Sırplar, eski Fenerbahçe’li, bugünün NBA yıldızları Bogdan Bogdanoviç, Nemanja Bjelica ve bu sezon NBA’e giden Marco Guduriç kadroda yer alıyor. Ama hepsinden daha dikkat çeken geçen sezon Denver Nuggets ile yıldızlaşan pivot Nikola Jokiç. Yılların tecrübesi Teodosiç ile Sixers’lı Marjanoviç’i de ekleyelim. Efes’li Micic ve Olympiakos’lu Milutinov da bu takım da. Yani, bu takım şampiyonluk adayı.

Litvanya Basketbol 2019 Kadrosu

Her zaman Litvanya ciddiye alınmalı. SSCB’nin basketbolda fırtına gibi estiği yıllarda oyuncu deposu onlardı ve sonrasında bağımsız ülke olunca da buna devam ettiler. Arvydas Sabonis’in oğlu Indiana Pacers pivotu Domantas Sabonis ile Memphis Grizzlies pivotu eski Raptors’lı Valanciunas öne çıkan isimler. Zalgiris’ten Ulanovas ve Jankunas, Panathinaikos’tan Lekavicius da şut silahları. Ne yapacakları belli olmaz.

Fransa Basketbol 2019 Kadrosu

Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Nando De Colo ile başlayalım ve bu isme Charlotte Hornets’un en iyi isimlerinden Nicolas Batum’u ekleyelim. Olympiakos’lu Axel Toupane ve NBA oyuncuları; Okobo, Ntilikana ve Gobert. Böyle bir kadro net olarak zirveyi zorlar. Grupta Dominik, Almanya ve Ahmet Düverioğlu’nın oynadığı Ürdün var.

Ve Türkiye 

Ufuk Sarıca’nın yönetiminde milliler belki de bu yıl en iddialı takıma sahip. NBA oyuncuları Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova’nın yanında Melih Mahmutoğlu ve Doğuş Balbay gibi tecrübeli isimler var. Takımın bir başka sürükleyici ismi ise Scottie Wilbekin. Pivot pozisyonunda Semih Erden ile Sertaç Şanlı yer alırken Metecan Birsen, Buğrahan Tuncer, Yiğit Aslan gibi yetenekler de benchi besliyor. Son 16’ya kalırız, gerisine bakacağız.

Basketbol Dünya Kupası 2019 heyecanı Youwin Hepsibahis adresinde şimdiden sizleri bekliyor. Youwin Dünya Kupası Basketbol sayfası, şampiyonaya hazır.